Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Tunnelgiften» funnet i hudkrem

Giftstoffet som er sprøytet inn i Romeriksporten i forbindelse med utbyggingen av Gardermobanen, finnes også i hudkremer. Næringsmiddelstilsynet utreder skadevirkningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kreftfremkallende middelet akrylamid, brukes som bindemiddel og tykningsmiddel i hudkremer og hårprodukter, skriver Dagsavisen i dag.

 Kreftforsker og professor Tore Sanner ved Radiumhospitalet i Oslo varslet Statens Næringsmiddeltilsyn tidlig i vår etter han ble kjent med en utredning som EU hadde gjort.

  Dette ledet til at Næringsmiddeltilsynet satt i gang en egen utredning og alarmerte det svenske Läkemedelsverket. Også myndighetene i Sverige utreder nå akrylamidinnholdet i kosmetikk.

Kreftrisiko

Ifølge Sanner kan det innebære en viss kreftrisiko dersom du daglig bruker en bodylotion som inneholder stoffet, men vil ikke advare mot å bruke bestemte produkter siden de ikke representerer en øyeblikkelig risiko.

 - Mitt inntrykk er at det er relativt få produkter som inneholder dette stoffet, sier han til Dagsavisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!