Tunnelmysteriet i Toronto forbløffet alle. Nå har politiet endelig funnet svaret

Tunnelen hadde både elektrisitet og varmepumpe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Allerede 14. januar gjorde politiet en oppdagelse i den kanadiske byen Toronto.

De fant en tunnel som var ti meter lang, høy nok til at en voksen person kan stå oppreist, med elektrisitet, og med vannpumpe.

Hva tunnelen ble brukt til har vært et mysterium, fram til i dag. I forrige uke måtte politiet krype til korset og gå ut med en offentlig etterlysning.

Det var først etter det svarene kom.

«Man-cave» Ifølge TV-kanalen CTV-Toronto kom politiet i dag med en pressemelding der de opplyser hva tunnelen har blitt brukt til. Til tross for at funnet ble en snakkis på sosiale medier under hashtagen #terrortunnel, kan politiet nå konkludere med at den ikke brukt til noe kriminelt.

Neida, det var bare et par menn i 20-åra som brukte den lange, underjordiske tunnelen som en «man-cave». Begrepet brukes om en plass der menn kan komme seg unna hverdagens kjas og mas, gjerne sammen med kamerater. En «man-cave» skal bære preg av at ingen kvinner dekorerte den. Det kan vi vel trygt si om tunnelen.

Det ble funnet arbeidsredskaper, mat og drikke i tunnelen, men ingenting som tilsa at mennene brukte dette som et fast tilholdssted. Det er ikke reist noen tiltale mot mennene.

- Våre etterforskere har bekreftet mennenes historie om at tunnelen ikke er brukt til noe kriminelt eller utgjør noen fare for Torontos befolkning, sier Victor Kwong fra Toronto-politiet til kanalen.

Ble snakkis Tunnelen er gravd nær en av byens tennisanlegg - og dersom personene hadde fortsatt å grave i samme retning hadde de kommet helt inntil anlegget.

Det er blitt spekulert i at stedet er blitt brukt til å skjule narkotika.

I tunnelen ble det også funnet et lys-system og temperaturen inne omtales som behangelig og rundt 20 grader til tross for januarvær.

- Det er i utgangspunktet ikke kriminelt å grave en tunnel, sa visepolitimester Mark Saunders da politiet gikk ut med funnet forrige uke.

Det var en stige som førte ned i tunnelen og der ble det også funnet et aggregat og en luftkompressor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer