Tur - retur til stjernene

For rundt 700 000 kroner kan du bestille billett på en romferge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turistnæringen har begynt å undersøke mulighetene som ligger i den teknologien det tok NASA ti år å utvikle, melder CNN. Foreløpig har man ikke utviklet romskip som er i stand til å frakte et antall turister, men nå kan du det minste bestille billett.

Det amerikanske selskapet Space Adventures Ltd. lar sine kunder booke seg på en ferd mot stjernene. 100 personer har allerede benyttet seg av tilbudet. Foreløpig beregnes prisen til et sted mellom 700 000 og 80 000 millioner kroner per person. Så snart 'turistfergene' er på plass, vil Space Adventure tilby plasser i den rekkefølgen bestillingene kom inn.

- Hvis vi kan få transportsystemene til å fungere, kan vi skape markeder, sier Rick Tumlinson fra organisasjonen Space Frontier Foundation til CNN. Organisasjonen samler romaktivister, vitenskapsmenn og ingeniører om ett felles mål: permanente og store bosettinger i rommet.

Denne måneden holdt organisasjonen en konferanse i Los Angeles, der det ble sagt at turister vil kunne fly med romferger innen fem år. En internasjonal romstatsjon som skal være klar innen år 2004, kan kanskje leie ut rom til privatpersoner.

Dan Goldin fra NASA sier at NASA er rede til å hjelpe de amerikanske selskapene som ønsker å etablere slik virksomhet.

MIR: Snart kan du kanskje se restene av den gamle romstasjonen på nært hold.