«Tur til paradiset»

Bleik og trøtt satte verdens første romturist, Dennis Tito, beina på jorda i morges. Etter noen vaklende steg ble han satt i rullestol og kjørt til sykehus.Men Tito er fornøyd: - Det var perfekt. Det var paradiset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også: Nå har ytterligere 100 millionærer bestilt tur

  Joda. Den 60 år gamle romturisten Dennis Tito merket den åtte dagers lange romferieturen på den internasjonale romstasjonen (ISS) på kroppen. Likefullt er milliardæren ikke i tvil om at det var verdt rundt 180 millioner.

  - Det var et paradis. En flott tur og en flott landing. Det var absolutt ikke noen vanskeligheter underveis, forteller Tito etter at han landet i Kasakhstans ørken i morges.

  Til tross for det oppstemte humøret: Tito hadde problemer med å gå på beina, og ble i morgentimene kjørt til en medisinsk sjekk på et sykehus, melder BBC.

  - Stolt


  Titos romkamerater, de russiske astronautene Talgat Musabayev og Yuri Baturin, virket i god form etter reisen. Mens Tito ble hjulet til sykehuset, spaserte de to til sykehuset for den obligatoriske medisinske sjekken.

  På spørsmål om romturen kanskje var i det meste laget for en 60 år gammel mann, svarte astronauten Musabayev:

  - Tito er en veldig sterk mann. Og en veldig stolt mann.

  Lyttet på opera


  Den velstående amerikanske forretningsmannen Tito brukte mesteparten av tida på romstasjonen til å ta bilder, se på jorda og høre på operamusikk.

  Han skal også ha hjulpet mannskapet med blant annet å servere dem mat, melder BBC.

  Landingen i morgentimene i ag var en såkalt hard landing og kan være noe risikabel; Mannskapet benytter seg av raketter og en fallskjerm for å dempe nedslaget. Men alt gikk etter planen og de tre kom trygt tilbake til jorden.

  I ettermiddag skal de tre romfarerne møte Kasakhstans president Nursultan Nazarbajev.

 • Les også: Nå har ytterligere 100 millionærer bestilt tur
HEI IGJEN! Dennis Tito vinker energisk til bakkemannskapet som stod klare for å ta i mot romturisten i Kasakhstans ørken i morgentimene.
<B>MINI-KAPSEL:</B> Tro det eller ei, men i denne lille kapselen landet romturisten Dennis Tito og de to russiske astronautene på de kasakhstanske stepper i morges.
<B>MEDISINSK HJELP:</B> Det russiske Space Agency-teamets hjelpemannskap stod klare for å hjelpe den 60 år gamle romturisten da han landet i dag.
<B>INGEN SJONGLØR:</B> Alle tre fikk et eple hver da de landet - et nasjonalt symbol i Kasakhstan. Tito forsøkte å sjonglere, men uten suksess. <br>- Jeg er fremdeles vant til vektløshet, spøker Tito.
<B>PÅ JORDA IGJEN:</B> Romturisten Dennis Tito (t.v) og den russiske astronauten Talgat Musabayev (t.h) ser ut fra «Soyez» etter den vellykkede landinga.