Turbo-Røkke

Kjell Inge Røkke har igjen fått full fres på turboen. Milliardæren farer nå som en virvelvind mellom aksjemarkedet og fotballarenaen - og til helga rir han på bølgene i Arendal-skjærgården på jakt etter VM-tittel i offshore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra en selvpålagt medietaus tilværelse i noen måneder, er Røkke tilbake i medienes søkelys. Med kjæresten Celina Midelfart ved sin side er han å se på fotballkampene på Røkkeløkka, men han har måttet reise fra Molde de to siste gangene med tap i bagasjen.

Da er det kanskje godt å trøste seg med et flykjøp.

Moldenseren har kjøpt et luksusfly til 275 millioner kroner, det største private jetflyet som kan kjøpes for penger. Standarden til Boeing 737-700-flyet overgår det amerikanske presidentflyet, bare driftskostnadene alene er anslått til 45 millioner i året.

Ulykker

Forhåpentligvis gjør han et bedre flykjøp enn båtkjøp. Hans enorme luksusyacht til ufattelige 350 millioner kroner, ligger fortsatt i tørrdokken i Genova. Når skipper Røkke kan ta den i bruk, er fortsatt uklart.

Men så har da Røkke hatt sin porsjon uhell og uflaks med båter. Hans første fiskebåt - den gang han opererte som fisker på USAs nordvestkyst - oppkalt etter hans første kone Kari, gikk opp i brann.

Under båtracet Oslo Gold Cup i 1997 måtte storfavoritten Røkke hoppe i sjøen da røyken ble for kraftig om bord på den brennende millionbåten «Spirit of Norway».

- Motgang er jeg vant til, men jeg er også vant til å komme sterkt tilbake, uttalte eksfiskeren fra Molde da han kom i land.

Luksusbolig

Til helga er Røkke igjen midtpunktet i nok et båtdrama, denne gang handler det om fjerde VM-runde i Arendal. Røkke leder knepent med tre poeng foran Gjelsten, som har 32 poeng. Samme poengsum har «Victory 1» fra De forente arabiske emirater.

Og mens de fleste andre deltakere nøyer seg med hotell, har Røkke leid Arendals største private eiendom med ballsal og sju soverom.

På praktfulle Strømsbo gård like utenfor Arendal sentrum kan Kjell Inge Røkke og hans nærmeste bo standsmessig og slippe innsyn fra nysgjerrige blikk.

Røkke slår på stortromma og leier hele eiendommen med hovedbygning i empirestil, parkområde i engelsk stil, tennisbane, lysthus og ballsal.

- Vi er jo forpliktet til å dele dette vakre stedet med andre, sier Dagny Herlofson, som har bodd på eiendommen siden 1954. Nå er det datteren som driver stedet.

Det er uvisst hvor mange tusen kroner Aker RGI må punge ut med for å leie gården. Det antas at sponsorer, familie og venner skal nyte freden bak gjerdene på den avskjermede gården.

Teamet til sjeiken av Dubai i «Victory»-teamet har til sammenlikning leid 56 rom på tre forskjellige hoteller i og ved Arendal, samt flere private hus.

Skulle Røkke ønske seg en liten promenade med sin kjære, anbefales stedets parkområde i engelsk stil.

Men promenering står vel ikke helt i stil med turbo-imaget?