Turbo-Vollvik mistet lappen

Fotgjenger i vinter etter 87 km/t i 60-sone

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Turbotelefonist og racerbilist Idar Vollvik går vinteren i møte i fotgjengernes rekker. Den fartsglade mobilgrunderen er uten førerkort i minst tre måneder etter å ha passert en laserkontroll i 86 kilometers fart i en 60-sone. Da var sikkerhetsmarginen trukket fra.

-Jeg skulle hjem for å sende en mail i forbindelse med en kontrakt. Det var irriterende, men man må bare finne seg i det, sier Vollvik til VG.

Det var i hjembyen Bergen at trønderen var for hard på gasspedalen seint på kvelden forrige fredag. Politiet sjekket farten i Nygårdstunnelen i Bergen sentrum.

Egget i opplag

Det var en BMW M5 med 507 hester under panseret som lokket Vollvik til å kjappe seg hjem. Paradebilen, det gule Koenigsegg\'e, står for tiden i vinteropplag på fabrikken i Sverige.

I 60-soner ryker førerkortet \'for minst tre måneder\' med fart på 86 kilometer. Vollvik hadde dermed \'stang ut\' i Nygårdstunnelen.

Trøsten er at forelegget for slike fartsovertredelser er etter standard satser - ikke beregnet etter inntekt sist år. 7.500 kroner er listepris.

I tillegg risikerer Vollvik 500 kroner i forelegg for å kjørt uten førerkort i lomma. Det hadde han glemt i \'egget\' i Sverige.

Politioverbetjent Jan Gunnar Bøe sier på generelt grunnlag at førerkortet vil bli inndratt i tre til seks måneder ved kjøring i 86-90 kilometer i timen i 60-sone.

Første uke uten førerkort har gått greit for Vollvik. Han har fått sitte på med kona til jobben.


116 i 80-sonen

Dette er grensene for å miste førerkortet, i følge paragrafen.no:

30-sone: 56 km/t

40-sone: 66 km/t

50-sone: 76 km/t

60-sone: 86 km/t

70-sone: 106 km/t

80-sone: 116 km/t

90-sone: 126 km/t

100-sone:141 km/t

FOTGJENGERIdar Vollvik kan la det gule Koenigsegg\'et forbli i vinteropplag etter at han ble stoppet i fartskontroll.