Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turen hjem ble halvannen time forsinket: - Forstår streiken mot midlertidige ansettelser

Trondheimsfamilien lot seg ikke frustrere av Parats streik ved fem flyplasser i dag.

RAMMET AV STREIKEN: Maria Øyasæter, Eskil Nyhus og barna Mikkel og Helle ble halvannen time forsinket da de skulle med Norwegian hjem til Trondheim i ettermiddag. Foto: Jacques Hvistendahl
RAMMET AV STREIKEN: Maria Øyasæter, Eskil Nyhus og barna Mikkel og Helle ble halvannen time forsinket da de skulle med Norwegian hjem til Trondheim i ettermiddag. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Parat tok mellom klokka 13 og 14 i dag ut medlemmer i streik ved følgende flyplasser: Gardermoen, Flesland, Værnes, Bodø og Tromsø.

Erlend Wiborg (Frp) reagerte tidligere i dag sterkt på fagforeningens forsøk på å lamme flytrafikken.

- Jeg mener dette er en helt uholdbar situasjon. I et demokrati bruker man argumenter og debatt for å nå politiske mål. Man går ikke til streik som vil ramme helt vanlige folk, sier Fremskrittspartiets arbeidspolitiske talsperson.

Stille og rolig Dagbladet tok turen til Gardermoen i dag for å undersøke hvilke konsekvenser streiken faktisk fikk for de reisende.

En ettermiddagsstille flyplass hadde slett ingen køer av frustrerte flypassasjerer med innstilte avganger hos Sas, Norwegian eller Widerøe.

- En del passasjerer opplever nok noen kortere forsinkelser, men streiken foregår på en stille periode av døgnet. Det er bare 16 opprinnelige avganger i denne perioden. Nei, her er det lite kø og god stemning, sier pressekontakt Lasse André Vangstein ved Oslo Lufthavn.

I 13-tida møtte Dagbladet Maria Øyasæter (34), Eskil Nyhus (32) og barna deres Helle (1) og Mikkel (4). Etter noen dagers besøk hos venner i hovedstaden, skulle de tilbake til Trondheim der de bor.

- Forstår markeringa - Vi skulle ha reist 13.20, men har fått et nytt fly som går 14.50. Flyselskapet har gitt beskjed om at dette skyldes forhold de ikke rår over sjøl, sier Eskil Nyhus.

Han sier en forsinkelse på halvannen time kunne ha bydd på problemer for dem, men ikke denne uka. De har ferie.

- Jeg skjønner godt at Parat vil ha en slik markering mot midlertidige ansettelser, sier Maria Øyasæter.

- Jeg også, men jeg tror vel neppe at regjeringa kommer til å snu på grunn av dette, skyter Nyhus inn.

Protest - Våre medlemmer protesterer mot arbeidsminister Robert Erikssons lovforslag med økt adgang til midlertidige ansettelser, sier Parats nestleder Vegard Einan.

Einan oppfordrer stortingspolitikerne til å sette seg inn i konsekvensene lovforslaget vil ha for spesielt unge arbeidstakere i etableringsfasen, for kvinner i arbeidslivet og økt sikkerhetsrisiko på norske arbeidsplasser.

- For å få politikerne i alle partier til å forstå alvoret setter vi alle fly på de store flyplassene i landet på bakken. Lovforslaget har dramatiske følger for norsk arbeidsliv og det er på tide politikerne våkner, sier Parats nestleder.

- Streiker mot folkets valg Fremskrittspartiets nestleder i Stortingets arbeids- og sosialkomite har ingen sans for markeringen.

- Én ting er å streike for egne arbeidsvilkår. En annen ting er å ramme helt vanlige folk for å tilfredsstille LO-pampenes politikk. Folket har faktisk stemt frem partier som ønsker denne endringen, det må LO-toppene ta inn over seg, sier Erlend Wiborg og utdyper:

- Frp, Høyre, Venstre og KrF gikk til valg på disse forslagene. Vi fikk flertall. Det fagbevegelsen nå gjør er faktisk å streike mot folkets valg, de streiker mot velgerne.

Einan opplyser til Dagbladet at han ikke forstår hva Erlend Wiborg mener når han hevder at Parat-aksjonen rammer vanlige folk.

- Wiborg taler arbeidsgivers sak. I denne saken er det NHO og arbeidsgiversiden som ønsker mer midlertidighet — ikke vanlige folk.