ANGREPET AV ISBJØRN: En utenlandsk mann er lettere skadd etter at turfølget han var med i ble angrepet av en isbjørn ved Fredheim i morges. Fredheim er et populært turmål fem-seks mil nordøst for Longyearbyen. Kart: Norsk polarinstitutt - med tillatelse
ANGREPET AV ISBJØRN: En utenlandsk mann er lettere skadd etter at turfølget han var med i ble angrepet av en isbjørn ved Fredheim i morges. Fredheim er et populært turmål fem-seks mil nordøst for Longyearbyen. Kart: Norsk polarinstitutt - med tillatelseVis mer

Turfølge angrepet av isbjørn på Svalbard

En person er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svalbardposten melder at et utenlandsk turfølge på seks personer er angrepet av isbjørn ved Fredheim, nordøst for Longyearbyen.

Sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen sier til avisa at en person er skadd og hentet med helikopter.

- Personen som ble angrepet er en mann og utenlandsk statsborger. Han er lettere skadd og fraktet til sykehus. Bjørnen er skutt, sier Arnesen til Dagbladet.

Sysselmannen ble varslet på telefon i dag morges.

- På morgenen i dag fikk sysselmannen en telefon om en isbjørnepisode på Fredheim. En person er skadet som følge av en konfrontasjon med isbjørn, sier Arnesen.

Sysselmannførstebetjenten forteller at det nå foretas undersøkelser på stedet. De fikk melding om hendelsen klokka 06.20.
    
Også en annen person ble fraktet til sykehus etter isbjørnangrepet, forteller Arnesen.

- Men vedkommende hadde frostskader og var ikke angrepet av isbjørn, sier han.

Det er for øyeblikket svært mange turister på Svalbard, i forbindelse med den fulle solformørkelsen som vil skje i morgen.
    
Ifølge meldingen til Sysselmannen var det turfølget som fikk skutt bjørnen da den angrep, skriver Nordlys.

Dette vil sysselmannførstebetjent Arnesen verken bekrefte eller avkrefte at stemmer.

- Omstendighetene rundt bjørnen og hva som skjedde må vi få klarhet i. Det som er sikkert er at  bjørnen er skutt, sier han til Dagbladet.
Fredheim er et populært utfartsmål fem-seks mil nordøst for Longyearbyen

Longyearbyen sykehus viser til Sysselmannen for kommentarer om den skaddes tilstand.

Dagbladet kommer med mer.