Turfølge med bevegelseshemmede måtte overnatte ved Besseggen:
- De er litt frosne, men har det etter forholdene bra

Nytt forsøk på å få gruppa ut av fjellet klokka 09.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt ga Regningssentralen opp å få til å frakte ut de seks bevegelseshemmede personene som ble sittende fast ved Besseggen. Værforholdene var for dårlige for at helikopteret kunne ta seg inn i området.

De seks, som har cerebral parese, samt resten av turfølget har derfor sovet ute i natt.

- Vi har vært i kontakt med dem nå på morgenen, og de har det fint. De er litt frosne, men har det etter forholdene bra, sier operatør Ove Stian Ovrum ved Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Nytt forsøk

Klokka 09.00 vil Hovedredningssentralen på nytt forsøke å ta seg inn i området for å få fraktet personene ut, opplyser han videre.

Gruppa, som i alt består av 16 personer, er tilknytta DNT Drammen. Alle turdeltakerne er over 30 år, får Dagbladet opplyst.

Daglig leder for DNT Drammen, Simon Torgersen mener hendelsen er langt mindre dramatisk enn det som har framkommet i mediene.

- Jeg har vært i kontakt med en av turlederne våre der nå i morges, og hun melder om at de våknet til fint vær, god stemning og god kaffe. Også i går kveld var stemningen god; de drakk kakao, sang og snakket sammen, sier Torgersen til Dagbladet.

Erfarne

Meningen var at gruppa skulle ha to overnattinger i fjellet, så de hadde med seg alt av nødvendig utstyr for å sove ute, forteller Torgersen.

- Det er klart at det ble værhardt, men det var de forberedt på, sier han.

Han beskriver de 16 som «en frisk gjeng, med erfaring fra tidligere turer».

- Det var ikke meningen at de skulle tilkalle hjelp, men alt har fungert i henhold til planverket vårt når det gjelder tur.. Turlederne er erfarne, og de valgte å be om hjelp på helt riktig tidspunkt, sier han.