Turfølge på elleve personer funnet i Hemsedalfjellet

Ble meldt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et turfølge på elleve personer måtte søke ly under en fjelltur, etter at det brøt ut uvær på fjellet i Lærdal i Sogn og Fjordane.

Rundt klokka 06.30 søndag morgen melder politiet i Sogn of Fjordane at personene er funnet i god behold.

- Lærdal Røde Kors melder at de 11 som var savnet er funnet i god behold ikke langt fra Starsjøen, litt over halvvegs på turen, melder politiet på Twitter.

Inge Værøy, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt, sa følgende til Dagbladet i 22-tida lørdag kveld. 

- Det er et følge på elleve stykker som har gått av bussen ved Breistølen klokka 14.30. De er observert sist klokka 17.30 mellom Breistølen og Bjordalsbru, men de er ikke kommet fram til den hytta - Bjordalsbru - som det antas at de var på vei til. Det er uvær i fjellet, det er vel storm og null sikt - så det er ikke værforhold for å sende ut folk og se etter dem, sier han. 

- De er godt utstyrt med sekker og spader, og vi antar at de har søkt ly. Det blir satt inn scooterpatrulje i morgen tidlig, sier han.

Han opplyser at turfølget ikke er meldt savnet av familiemedlemmer, men sier det var en annen turgåer som varslet politiet etter at de ikke kom til hytta slik det antas at de skulle. 

- Det er ikke vær for å lete etter dem nå. En snøscooter gjorde et forsøk på å kjøre dem i møte tidligere, men måtte snu.

- Vi har ikke personalia på alle i følget, men det er voksne folk eller ungdommer, sier han.