Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turgåer drept av grizzlybjørn idet han tok bilder av den

- Han var ti ganger nærmere enn det han burde ha vært.

 KJENNER IKKE ÅRSAKEN:  Ekspertene vet fortsatt ikke hva som fikk grizzlybjørnen til å angripe Richard White (innfelt) da han tok bilder av en grizzleybjørn i Denali nasjonalpark. Foto: Reuters
KJENNER IKKE ÅRSAKEN: Ekspertene vet fortsatt ikke hva som fikk grizzlybjørnen til å angripe Richard White (innfelt) da han tok bilder av en grizzleybjørn i Denali nasjonalpark. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var på søndag at den 49 år gamle turgåeren Richard White fra California ble angrepet av grizzlybjørnen mens han tok bilder av den.

Da skogvokterne kom til stedet var bjørnen fortsatt ved siden av liket, melder CNN. Turgåeren ble funnet i Denali nasjonalpark, sør i delstaten Alaska.

Selv om White hadde gjennomgått et obligatorisk bjørne-sikkerhetskurs, var han ifølge Anchorage Daily News altfor nærme.

- Han var definitivt for nærme, sier en skogvokter til avisa.

White skal ha rukket å ta 26 bilder av bjørnen.

Vet ikke årsaken En talskvinne for nasjonalparken forteller at mannen tok flere bilder av bjørnen, men at det var først mot slutten av sekvensen at bjørnen ble oppmerksom på ham og angrep.

- Men bildene er ikke spesielt stygge og viser heller ingen tegn på agressjon, sier Maureen McLaughlin.

- Vi er ikke sikre på hva som skjedde da han tok bort kameraet, fortsetter hun.

Richard White var ute på tur alene, og hadde vært tre netter i nasjonalparken da ulykken skjedde.

Bjørnen skutt Etter funnet av liket ble eksperter satt inn i jakten på hannbjørnen.

Ved hjelp av bildene som ble funnet kunne de identifisere bjørnen som fortsatt forsøkte å forsvare sitte territorie i nærheten av liket.

Da skogvokterne først ankom stedet ble de nødt til å trekke seg tilbake på grunn av den truende bjørnen. I tillegg ble mørket en utfordring for mannskapene, og derfor ble liket liggende over et døgn før de kom seg fram til det.

Bjørnen ble til slutt skutt og drept.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media