FUNNET I VEIKANTEN: Avdøde ble funnet av en forbipasserende der de to politimennene står i midten av bildet. FOTO: Geir Lakselvhaug
FUNNET I VEIKANTEN: Avdøde ble funnet av en forbipasserende der de to politimennene står i midten av bildet. FOTO: Geir LakselvhaugVis mer

Turgåer fant død polakk i snøen

På grunn av dårlig vær skal mannen ha blitt sluppet ut av drosjen som skulle kjøre ham hjem. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En polsk mann i 30-åra ble i dag funnet i veikanten ved Sennesvika, mellom Leknes og Stamsund, på Vestvågøy.

Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig.

- Klokka 11.56 fikk vi melding om at en turgåer hadde funnet en død mann like ved veien. Funnstedet er nå sikret, og vi venter på at kriminalteknikere fra Svolvær skal ankomme, opplyser operasjonsleder Lisbeth Hansen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge NRK jobber mannen i 30-årene for Aker Seafood i Stamsund, og skal ha bodd på en campinghytte like ved der han ble funnet død. Mannen var trolig på vei hjem fra en fest lørdag kveld, melder NRK.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de har grunn til å tro at han har hatt en jobb i området, men vil ikke bekrefte kanalens opplysninger utover det.

På grunn av dårlige værforhold skal drosjen han satt i ha måttet snu før den var fremme ved hyttene der han bodde, før den kjørte videre med de andre festdeltakerne.

- Vi har vært i kontakt og avhørt en drosjesjåfør og kan slå fast at det har vært drosjetrafikk i området, bekrefter politiadvokat Knut Inge Myklebust overfor Dagbladet.

Politiet i Lofoten har satt i gang etterforskning og startet med vitneavhør. Kripos er kontaktet, men er så langt ikke anmodet om å bistå.

Politiadvokat Myklebust sier politiet foreløpig ikke kan være sikre på identiteten til den omkomne, men bekrefter at mannen er av utenlandsk opprinnelse.

- På grunn av vitnesobservasjoner og omstendighetene rundt betegner vi dette som er mistenkelig dødsfall, men det kan være et uhell. Etterforskningen vil vise om vi står overfor et straffbart forhold eller ikke, sier Myklebust.

Han opplyser at politiet etterforsker saken bredt, og utelukker etter det Dagbladet forstår ikke drap.