Turgåer fant katt mishandlet, drept og spiddet på et tre

Var påført skader som indikerer bruk av kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 08.00 i morges fikk politiet i Haugesund inn en melding fra en turgåer som hadde kommet over en død katt som hang i et tre langs en tursti i Haraldsvang.

Operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Trond Friberg, sier til Dagbladet at katten var påført skader han beskriver som «bestialsk».

- Funnstedet så ikke ut i det hele tatt. Det så helt jævlig ut. Katten hang spiddet på en kvist oppe i et tre, sier han.

Politiet antar at katten ikke hadde hengt der veldig lenge, og det var tydelig at den var påført flere skader som synes å stamme fra en kniv eller tilsvarende. 

- Den hadde omfattende skader, sier Friberg til Dagbladet.

Gjort undersøkelser En av politibetjentene på stedet var kriminalteknisk utdannet og gjorde nødvendige undersøkelser.

- Det ble tatt foto og sporsikring etter biologiske spor.

Katten, en gul og hvit velfødd kastrert hannkatt, har vært til undersøkelse hos veterinær og den anslås å ha vært mellom tre og fem år gammel.

Den var heller ikke chippet, så politiet vet ikke hvem eierne er.

- Vi håper noen kjenner igjen beskrivelsen vi har gitt, sier Friberg.

Lignende saker Dette er ikke første gang politiet i Haugesund kommer borti en lignende sak, der katter har blitt funnet mishandlet og drept.

- Vi har vært borti dette tidligere. Jeg tror det var i fjor at vi hadde en periode der flere katter ble funnet drept på tilsvarende vis, som altså var påført skader med vilje.

Den gang endte etterforskningen uten at noen ble stilt til ansvar.