Turgåer fant lik i Porsgrunn

Politiet setter funnet i sammenheng med drapssak.

 UTLØSTE LEITEAKSJON:  Røde kors var ute i Skienselva for å leite etter mannen som skal være drept, etter at en rumener (30) fortalte politiet om drapet. Bildet er tatt ved Bøle, Menstadbrua i bakgrunnen. Seinere i dag har også dykkere kommet på plass. Stor vannføring med lite sikt gjorde leiteforholdene vanskelige. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.
UTLØSTE LEITEAKSJON: Røde kors var ute i Skienselva for å leite etter mannen som skal være drept, etter at en rumener (30) fortalte politiet om drapet. Bildet er tatt ved Bøle, Menstadbrua i bakgrunnen. Seinere i dag har også dykkere kommet på plass. Stor vannføring med lite sikt gjorde leiteforholdene vanskelige. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En turgåer fant et lik ved Gunneklevfjorden ved Frednesbrua i Porsgrunn i dag, melder Telemark politidistrikt.

Hendelsen er registrert ved 17-tida hos politiet.

Politiet har ikke identifisert avdøde, men skriver i politiloggen at de setter funnet i sammenheng med en drappsak der Magne Sigmund Hanssen ble meldt savnet 10. mai 2013.

Pakket inn En 30 år gammel rumener meldte seg for politiet søndag, og sa at han hadde tatt livet av en mann (64), og dumpet liket hans i Skienselva.

Dette utløste en leteaksjon, der de ikke fant det de lette etter.

- Politiet ble varslet 17.11 om at en turgåer hadde gjort et funn av det han mente var et lik i Porsgrunn. Det ble funnet ved utløpet til Skienselva som har utløp ved Gunneklevfjorden, sier politijurist Jon Borgen.

- Liket ble funnet pakket inn i noen sorte eller grå tepper. Dette i tillegg til funnstedet og tidspunktet passer overens med opplysningene i saken om den savna personen, sier han.

30-åring i varetekt Pårørende til 64-åringen er underrettet om funnet.

Den 30 år gamle rumeneren har forklart at han tyllet liket inn i et teppe før han dumpet liket i elva, har politiet tidligere opplyst til Telemarksavisa. 30-åringen sitter for tida varetektsfengslet i fire uker.

Liket vil bli sendt til Rettsmedisinsk institutt for identifisering.

Forsvareren til 30-åringen, advokat Bjørn Nærum, er foreløpig tilbakeholden med opplysningene.

- Det er en relasjon mellom de to, de var ikke ukjente for hverandre, og han har sagt noe rundt motivet. Men ettersom politiet ikke vil si noe om det, så kan jeg ikke si noe om det nå, sier han.

30-åringen er bosatt i Norge.

- Etter at han meldte seg på søndag ble han fengsla i fire uker. På grunn av tilstanden aksepterte han fengslingen på forhånd og slapp å møte i retten. Han er prega av situasjonens alvor, sier Nærum.