Turgåer meldte seg som mulig etterlyst

En kvinne som mener at hun ligner den etterlyste i babydød-saken har meldt seg til politiet i Drammen. Hun har ikke noe med saken å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte tips kom inn i løpet av helgen, etter at politiet fredag gikk ut med en etterlysning av en kvinne som kan være moren til den døde babyen som ble funnet i skogen onsdag 29. mai.

- Blant dem som har tatt kontakt, er det en kvinne som mener at hun kjenner seg igjen fra beskrivelsen vi gikk ut med fredag. Hun er aktiv turgåer og har ikke noe med saken å gjøre, sier politiavdelingssjef Håkon Grøttland ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet i Drammen jobber mandag med å avklare om kvinnen kan være den personen som vitner mener å ha sett.

- Ingen av tipsene som kom inn i helgen har så langt gitt noen svar eller brakt oss noe nærmere en løsning, sier Grøttland til NTB.

Babyen ble funnet av en turgåer i et skogområde på Konnerud i Drammen. Han hadde da vært død i rundt en uke, og ble trolig født rundt ti uker for tidlig.

- Vi venter fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt. Jeg tviler på om den vil bringe oss noe nærmere svaret på gåten, sier Håkon Grøttland.

I løpet av uka skal politiet ha et møte med kirken på Konnerud for å finne ut når babyen skal begraves.

(NTB)