Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turgåer og to bilister etterlyses

Politiet i Sogndal etterlyser en turgåer og to bilister som kan kaste lys over hva som skjedde etter at de to drapssiktede 17-åringene løp etter den jevngamle Arve Beheim Karlsen langs Sogndalselva og ned under en gangbru på Stedje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kommer stadig et steg videre i arbeidet med å finne ut hva som skjedde i den kritiske halvtimen mellom klokken 23.30 og midnatt sist fredag, men trenger flere opplysninger, sier lensmann Arne Johannessen i Sogndal til NTB.

Politiet etterlyser en person som lørdag formiddag ble sett under gangbrua og gående langs elven. De vil også komme i kontakt med førerne av to personbiler, en hvit og en rød, som like før midnatt fredag kjørte i rundkjøringen like før gangbrua. De kjørte foran en tankbil fra Tine Meierier. Politiet har snakket med føreren av denne tankbilen.

Mange vitneavhør

- Vi har avhørt 20-30 vitner. Det er mange viktige vitner, men jeg ønsker ikke å kommentere om noen av vitneutsagnene har hatt betydning for utferdigelsen av drapssiktelsene mot de to 17-åringene. Vi er nå i en fase av etterforskningen hvor det er uhyre viktig å ikke si for mye, sier Johannessen.

Ifølge politiinspektør Knut Erik Evju ved Sogndal politidistrikt er det fare for bevisforspillelse som ligger til grunn for påtalemyndighetens begjæring om varetektsfengsling av de to guttene.

Etterforskningen av dødsfallet fortsetter med full styrke. Til sammen er 20 personer fra Sogndal politidistrikt, Kriminalpolitisentralen, Sogndal lensmannskontor og andre lensmannskontor i området satt inn i etterforskningen. Det er to tjenestemenn fra Kriminalpolitisentralen som avhører de to siktede.

Ungdomsmiljøet preget

Lensmannen sier at ungdomsmiljøet i Sogndal og Hafslo er preget av at etterforskningen av Beheim Karlsens dødsfall nå har ført til at to ungdommer er siktet.

- Mange har mistet en god venn. I tillegg kommer den intense oppmerksomheten fra pressen og opplysningene om mobbing og rasisme, som en del ikke kjenner seg igjen i, sier Johannessen.

Indiskfødte Arve Beheim Karlsen død har ført til sterk fokus på Øyrane videregående skole i Førde, der han i en kort periode var elev. Rektor Marta Vange forteller til Aftenposten at han ble mobbet og at dette fikk ham til å slutte på Øyrane og reise hjem til Hafslo. Ifølge Vange merket ingen at lærerne at han ble mobbet, og hun mener det må ha skjedd i det skjulte.

Ingen represalier

Da Beheim Karlsen sluttet ba han innstendig om at skolen ikke skulle reagere overfor de elevene som mobbet ham ut, fordi han var redd for represalier. Derfor fikk ikke saken noe etterspill. Mobbing og rasisme har imidlertid i ettertid blitt tatt opp som en generell problemstilling på skolen.

Overfor NTB understreker Vangen at det ikke finnes noe rasistisk miljø ved skolen.

- Det er noen svært få elever som har utvist slike holdninger, og de har vi hatt mange samtaler med. Det er ikke lett å snu ungdommers holdninger. Men vi jobber veldig mye med skolemiljøet vårt, sier Vangen.

Forsvareren til den ene av de siktede, Odd Arne Nilsen, sier at hans klient har forklart at han inntil fredag kveld ikke hadde hatt noe med Beheim Karlsen å gjøre, og at han kun kjente ham av utseende.

Den andre siktede er i nært slektskap med en person som var innblandet da Beheim Karlsen i januar i år ble utsatt for vold under en helgetur til Førde.

(NTB)