Turgåer oppdaget hundekadavre i stua

Fant syv døde hunder innpakket i plast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Naboene tok seg inn på eiendommen for å ta en nærmere titt, ifølge Narvik-avisen Fremover.


De fant syv hundekadavre, seks voksne og en valp, innpakket i plastsekker, utenfor huset. I tillegg oppdaget de to døde hunder i husets stue.

- Det er et syn jeg aldri kommer til å glemme, har en av naboene uttalt til Fremover.

Etterforsker saken

Ifølge naboene var det tegn på at tispen og hannhunden, som ble funnet inne, hadde oppholdt seg i huset en lang stund.

Politiet i Narvik ble varslet lørdag ettermiddag.

Operasjonsleder Tom Johannessen ved operasjonssentralen i Midt Hålogaland politidistrikt, forteller at politiet rykket ut for å undersøke saken, men måtte raskt forlate den fraflyttede boligen på grunn av andre oppdrag.

De fikk kontakt med boligens tidligere beboer, en ung kvinne, som fremdeles bor i Narvik-området. Hun har foreløpig ikke blitt formelt avhørt.

Kvinnen fortalte på stedet at hun i høst ikke maktet å ta seg av hundene lenger.

Dyreholdet ble for kostbart. Samtidig var det noe galt med foret hun hadde til rådighet, slik at hundene ble underernært.

Eieren hadde heller ikke råd til å få hundene avlivet hos veterinær og gjorde det derfor selv med et skytevåpen. Men på grunn av tele i bakken fikk hun ikke begravd dem og de ble liggende i uthuset, pakket i plast.

Hun visste ikke dødsårsaken til de to hundene som ble funnet i huset, men kunne ikke se bort fra at de hadde fått i seg rottegift.

- Lei seg

Da politiet vendte tilbake på mandag sammen med Dyrevernsnemda og Mattilsynet, var alle hundekadavrene borte. Eieren skal ha oppgitt at hun ønsket å flytte dem et annet sted for å begrave dem.

Grunnen til hvorfor kvinnen etterlot de to hundene i huset da hun flyttet, er foreløpig ukjent.

- Vi har ikke fått på det rene hva den direkte årsaken til dette er. Kvinnen var veldig lei seg og deprimert for at hundene var borte, forteller Johannessen til Dagbladet.no.

Politiet og Mattilsynet er nå i gang med å undersøke om hundene har blitt vannskjøtet.

BLE FOR DYRT: Ifølge politiet i Narvik hadde ikke eieren råd til å fore sine ti hunder. Hun hadde heller ikke nok penger til å få avlivet de hos veterinær og måtte derfor gjøre det selv.