Turgåer reddet savnet kvinne (79) i Østmarka

Den 79-årige kvinnen hadde flaks da hun ble funnet kraftig nedkjølt av en turgåer sent i natt. Hun hadde vært savnet siden klokken 14, og politiet var iferd med å gi opp helikoptersøket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 02 i natt var snøscooterpatruljer på vei for å plukke opp kvinnen ved Kroktjern i Østmarka. Der ble hun funnet av en turgåer en halvtime tidligere. Den eldre kvinnen var kraftig nedkjølt, men ved bevissthet.

På dette tidspunktet var Sea King-helikopteret som har lett etter henne siden 22.30-tiden, nede til tanking. Oslopolitiet fortalte Dagbladet :på nettet i 01-tiden at leitinga kom til å bli konsentrert til andre områder enn Østmarka. De hadde fått opplysninger om at kvinnen også tidligere hadde forsvunnet, men da blitt funnet i sentrum eller på Stovner.

Turgåeren fant kvinnen et times gange fra 79-årigens utgangsted. Kvinnen som er fra Møre, var på besøk hos datteren sin da hun bestemte seg for å spasere en tur fredag formiddag.

Pårørende meldte henne savnet i 18.30-tiden. Et Sea King-helikopter fra Rygge flystasjon landet i området og begynte søk etter kvinnen klokken 22.30. Med lyskaster og varmesøkende kikkert lette de etter henne i Østmarka-området. Oslopolitiet drev også søk ved Lutvann med hestepatruljer og åtte hundepatruljer.

- Kvinnen går ofte tur på stiene der, og ble sist sett klokka 14 i dag, opplyste operasjonsleder i Oslo politidistrikt Elle Ulvin til Dagbladet :på nettet fredag kveld.

Det var oppholdsvær og temperaturen var om lag null grader i leteområdet. Senere begynte det å snø.