GRUFULLT FUNN: Dette var synet som møtte Hege Wensell og kollegaen fra Dyrebeskyttelsen da de dro opp for å undersøke bagen som lå henslengt på Lisbetsætra utenfor Trondheim: en død katt i full oppløsning inni en glovarm og altfor liten dyrebag. Foto: HEGE WENSELL/DYREBESKYTTELSEN
GRUFULLT FUNN: Dette var synet som møtte Hege Wensell og kollegaen fra Dyrebeskyttelsen da de dro opp for å undersøke bagen som lå henslengt på Lisbetsætra utenfor Trondheim: en død katt i full oppløsning inni en glovarm og altfor liten dyrebag. Foto: HEGE WENSELL/DYREBESKYTTELSENVis mer

Turgåere fant kokt katt i bag

Bare pelsen var igjen. - Det var helt forferdelig, sier Hege Wensell i Dyrebeskyttelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Vi hadde en mistanke om hva som ville møte oss. Men da vi åpnet bagen, var det helt forferdelig, sier Hege Wensell, leder for Dyrebeskyttelsen i Trondheim og omegn, til Dagbladet.

Tips Hun og en Dyrebeskyttelses-kollega dro opp til en skogsvei på Lisbetsætra i Skaun kommune etter at turgåere hadde varslet om en hensatt bag midt ute i marka, ved en skogsvei.

- Vi fryktet at det kunne være en katt. Det viste seg dessverre å stemme, sier Wensell.

Inni den lille bagen lå en voksen katt - eller rettere sagt restene av den. Bare pelsen var intakt på dyret, som var i full oppløsning.

Overfor Adressa.no gir Wensell uttrykk for at hun tror katten er blitt innestengt i bagen og så etterlatt for å dø ute i skogen.

- Man kan bare tenke seg den grusomme avgangen katten har lidd. Den har trolig blitt kokt til døde i det varme været, sier hun til regionavisa.

- Trangt Utenpå nylonbagen, av typen som brukes til å transportere små hunder, er det hull som tilsynelatende skyldes kloring.

- Det ser ut som den har prøvd å klore seg ut, men ikke klart det; bagen er temmelig solid, sier Wensell til Dagbladet.

Hun forteller at det må ha blitt svært varmt inni den fôrede og tykke nylonbagen, som er mørk utenpå.

- I tillegg sto den i solhellinga, så det må ha blitt veldig varmt veldig fort. Dessuten er bagen for liten for en voksen katt, så den må ha hatt det svært trangt, sier hun.

Vil anmelde Nå varsler Wensell at hun vil anmelde forholdet.

- Vi håper i det lengste at det fins en naturlig forklaring på dette, eventuelt at katten var død før den havnet i bagen - men finner det søkt at noen skulle kjøre så langt bare for å sette fra seg bagen. Hvis noen har opplysninger om saken, vil vi gjerne at de kontakter oss, sier Dyrebeskyttelsens områdeleder.

Wensell konstaterer at kattemishandling slett ikke er uvanlig.

- Vi får inn melding om katter som er blitt dumpet og etterlatt nærmest daglig, sier hun.

- Hva tror du er årsaken til de mange tilfellene?

- Altfor mange skaffer seg katt uten kanskje helt å ville det; kanskje skaffer de en fordi naboen har, og så orker de ikke ansvaret som følger med, spesielt ikke i ferien, sier Hege Wensell i Dyrebeskyttelsen til Dagbladet.

• Dyrebeskyttelsen kan kontaktes på telefon: 23 13 92 50

- KLOREMERKER: Disse merkene kan tyde på at katten har prøvd å klore seg ut av bagen. Foto: HEGE WENSELL/DYREBESKYTTELSEN
- KLOREMERKER: Disse merkene kan tyde på at katten har prøvd å klore seg ut av bagen. Foto: HEGE WENSELL/DYREBESKYTTELSEN Vis mer