Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turgåere i Oslo kan ha sett likdumping

Politiet svært interessert i blant annet Nordmarka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Liket av den antatt drepte overlegen Joaquin Leal Bermudez (49) var i ettermiddag ennå ikke funnet. Det har ikke blitt gjort noen større konkrete søk på flere dager, fordi snøen på Østlandet gjør det umulig å bruke helikopter eller iverksette annen leting på måfå.

Politiet har tidligere oppfordret folk til å sjekke søppelcontainere i Oslo og har etterlyst observasjoner langs blant annet E18 av offerets røde Citröen, som tirsdag kveld og kanskje også tidligere ble kjørt av den drapssiktede 37-åringen.

Nå rettes oppmerksomheten også mot områder utenfor bykjernen som gjerningsmannen kan ha nådd raskt med bil fra Maridalsveien 51, der Bermuddez bodde og trolig ble drept.Der kan 37-åringen ha valgt ut et øde sted for å dumpe liket av sin mangeårige venn.

- Det er ikke så enkelt å bare slenge fra seg en død person uten å bli sett. Samtidig vil et menneske som har vært med på noe sånt som denne hendelsen kanskje vegre seg for å kjøre lenge med noe slikt i bilen. Derfor kan flere steder i Oslo være interessante, og da er parkeringsplasser for eksempel i Maridalen og Nordmarka noe av det som faller oss inn, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Han ber alle turgåere og andre som har sett mistenkelig kjøring eller oppførsel i slike områder om å melde seg umiddelbart.

- Så snart vi får tips om et konkret området kan det bli satt i gang manngard eller andre tiltak, sier politioverbetjenten.

Slepespor i garasjen 

Før 37-åringen ble pågrepet i Bermudez\' bil, der politipatruljen raskt oppdaget blodsøl i baksetet, hadde tre-fire bilister meldt fra om den vinglete kjøringen på E18 sør for Oslo.

INGEN FUNN: Politiet satte forrige onsdag i gang en rekke søk i Vestfold, uten at liket av den savnede spanske overlegen ble funnet. Foto: SCANPIX
INGEN FUNN: Politiet satte forrige onsdag i gang en rekke søk i Vestfold, uten at liket av den savnede spanske overlegen ble funnet. Foto: SCANPIX Vis mer

- Han så lite og kjørte tydelig dårlig, derfor synes vi det er underlig at det ikke er gjort flere observasjoner av bilen utenfor europaveien. Vi håper at vitner som har sett den lille røde bilen når den stopper eller tar av til et bestemt sted vil melde seg, sier Abrahamsen.

Ett vitne så en lignende bil på en avkjøringsrampe ved E18 og viste politiet stedet, men et søk der medførte ikke resultat.

Politiet synes også det er påfallende at ingen har sett den spanske legen sammen med 37-åringen. Dagbladet.no skrev tidligere denne uka at siktede åpent har fortalt politiet at han har møtt Bermudez og besøkt ham i leiligheten i Maridalsveien, noe som også kan ha skjedd over flere dager.

Det mest oppsiktsvekkende er likevel at noen skal ha drept en person innerst i 6. etasje, for så å slepe eller bære liket til heisen, ut av heisen igjen og til garasjeanlegget der Bermudez\' bil sto før den døde kroppen trolig ble lagt i baksetet.

- I garasjen har vi funnet slepespor, og det må det ha vært mye romstering i hele bygningen da dette skjedde. Vi tror noen kan ha sett noe, men også naboer som har vært i garasjen mandag eller tirsdag må melde seg så vi kan snevre oss inn mot et tidspunkt, sier politioverbetjenten til Dagbladet.no.

I Oslo en uke før forsvinning

Den siste kjente observasjonen av Bermudez ble gjort på London pub i 23-tida søndagen før han forsvant. Tidligere på kvelden tok han ut et mindre pengebeløp i en minibank i Grensen, ikke langt fra homsepuben, uten at politiet oppfatter det som mistenkelig.

- Den siktede 37-åringen kom til Oslo mandagen før forsvinningen, altså en uke tidligere. Likevel er det kun gjort én observasjon av ham i tilknytning til legen, av noen som sier de så en mann med dette utseendet i oppgangen i Maridalsveien, forteller Abrahamsen.

Fordi liket og drapsvåpenet mangler og siktede nekter for å ha noe med drapet å gjøre, mangler politiet flere sentrale tidspunkt og opplysninger før hendelseforløpet er på plass.

Det eneste de er sikre på er at Bermudez ble drept en gang mellom natt til mandag og tirsdag kveld for en drøy uke siden, før liket ble fraktet bort og dumpet på ukjent sted en gang før forrige tirsdag klokka 23.

Politiet fester ingen lit til ryktene siktede har videreformidlet om at legen skal ha reist til Spania.

Analysene av de store blodmengende på tre åsteder og andre tekniske spor er ennå ikke klare.

<B>HVOR HAR DEN VÆRT?</B> Politiet vil snakke med alle som har sett denne røde Citröenen i Oslo, området rundt og sørover mot Drammen og Tønsberg 14.-16. januar.
<B>TROLIG DREPT:</B> Politiet mener at Joaquin Leal Bermudez hadde mistet så mye blod da han ble slept ut av leiligheten sin i Maridalsveien at han umulig kan ha vært i live.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!