Turgåere møtt av sjokksyn

Politiet mener jakta ble gjennomført av profesjonelle.

MAKABERT FUNN: Turgåere ble møtt av et skrekkelig syn i skogen i Ullensaker. Foto: Politiet
MAKABERT FUNN: Turgåere ble møtt av et skrekkelig syn i skogen i Ullensaker. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

En gruppe turgåere ble tirsdag møtt av et skrekkelig syn i skogsområdet mellom Dal og Nord-Kisa i Ullensaker kommune.

Mellom 20 og 30 meter fra en skogsvei lå det nemlig et elgkadaver. Deler av dyret var fjernet i form av slakt, og politiet mener jakta har blitt gjennomført av profesjonelle, skriver Romerikes Blad.

- De visste hva de drev med da de skar bort delene. Det er lår, bog og spisbart kjøtt som er tatt bort. Jeg vil tro at det er folk med jegererfaring. Man må også ha et egnet våpen for å kunne ta livet av en elg, sier førstepolitibetjent Rolf Marius Hexeberg til avisa.

For å skyte elg i Norge må man ha fellingstillatelse, og det er strenge regler på når det er liv å felle elg. Den norske jaktperioden strekker seg fra 25. september til 23. desember. Politiet tror at elgen etter all sannsynlighet ble skutt i helga eller på mandag - altså utenfor lovlig jakttid.

Men selv om politiet mener å vite når elgen ble skutt, har de få spor å gå etter. De etterlyser derfor tips i saken.

SKUTT I HELGA: Elgkadaveret ble funnet like ved en tursti. Politiet tror elgen ble skutt i løpet av helga eller på mandag - utenfor jaktsesong. Foto: Politiet
SKUTT I HELGA: Elgkadaveret ble funnet like ved en tursti. Politiet tror elgen ble skutt i løpet av helga eller på mandag - utenfor jaktsesong. Foto: Politiet Vis mer

Leder i fallviltteamet i Ullensaker, Kjell Disenbroen, har de siste dagene jobbet sammen med politiet i forbindelse med det makabre funnet. Han har aldri - i løpet av sin 15 år lange karriere i fallviltteamet - opplevd liknende.

- Jeg har vært med i fallviltteamet siden 2007. Det hender vi får noen telefoner fra folk som tror de har funnet et ulovlig skutt dyr, men da har vi funnet ut at de ikke er blitt skutt, sier han til Romerikes Blad.

- Det er ikke på noen måte riktig, verken i jakttida eller utenom jakttida. Det er leit. Jeg synes ikke det er fint gjort mot dyrene. Vi håper vi kommer til bunns i det. Vi vil ikke at noen skal holde på sånn rundt omkring, legger han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer