FØRTE DAGBOK:  Mens Geraldine Largay kjempet for å overleve i Maines ugjestmilde skoger, førte hun dagbok. I boka skrev hun en siste beskjed til familien sin. Foto: Maine Warden Service
FØRTE DAGBOK: Mens Geraldine Largay kjempet for å overleve i Maines ugjestmilde skoger, førte hun dagbok. I boka skrev hun en siste beskjed til familien sin. Foto: Maine Warden ServiceVis mer

Turgåerens siste beskjed: «Når dere finner kroppen min, vær så snill og ring mannen min»

Geraldine Largays forsvant i 2013. To år etter ble hun funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 23. juli 2013 forsvant Tennessee-kvinnen Geraldine Largay (66) på tur langs Appalachian-stien i USA.

Først i oktober 2015 ble liket hennes funnet i Redington Township i delstaten Maine, om lag én kilometer fra stien i det som blir beskrevet som ugjestmildt terreng.

Den yndede turstien strekker seg 3500 kilometer fra delstaten Maine i nord til Georgia i sør, og tiltrekker seg tusenvis av turgåere hvert år.

Skrev én siste beskjed Da Tennessee-kvinnen selv skjønte at hun ikke kom til å overleve, skrev hun en siste beskjed i dagboka hun hadde tatt med seg på tur.

Beskjeden lyder som følger, ifølge Boston Globe som først omtalte saken:

«Når dere finner kroppen min, vær så snill og ring mannen min NN og datteren min NN. Det vil være godt for dem å vite at jeg er død, og hvor dere fant meg - uansett hvor mange år fra nå. Jeg ville satt stor pris på om dere sendte innholdet i denne sekken til én av dem».

Beskjeden ble skrevet 6. august 2013, nedfelt på et ark Largay hadde revet ut av dagboka, og inngår i en rapport om forsvinningen som ble utgitt onsdag denne uka.

Var bare meter fra letemannskapene Largay hadde kommet seg 1600 kilometer langs stien da hun forsvant. Da hun ble meldt savnet 23. juli, forsøkte hun å sende en tekstmelding til mannen sin klokka 16.48. Der sto det at hun hadde gått seg vill dagen før, og at hun nå ikke visste hvor hun var. Hun antok også at hun var om lag fem eller seks kilometer fra stien.

Meldingen ble imidlertid aldri mottatt som følge av dårlig dekning, men Largays ektemann hadde allerede varslet lokale myndigheter om at hun var savnet.

Politiet satte i gang en massiv leteaksjon, én av delstaten Maines aller største, men fant altså aldri Largay. Ifølge Boston Globe skal letemannskapene tidvis bare ha vært noen titalls meter fra henne.

Døde av sult Rapporten som ble utgitt onsdag konkluderer med at hun slått leir på en høyde i et forsøk på å få dekning på mobilen. Her skal Largay ha satt opp et flagg i håp om å bli sett, skriver The New York Times.

Leiren skal ha befunnet seg bare en ti minutter lang gåtur fra en sti som etter hvert ville ha ledet til en vei, ifølge rapporten.

Rapporten slår fast at Largay etter hvert døde av en kombinasjon av sult og de tøffe værforholdene. Hun skal ha omkommet en tid etter 18. august, anslår rapporten, og tar utgangspunkt i at det siste innlegget Largay skrev i dagboka var datert nettopp 18. august.

Rapporten anslår at Largay var i live i tre eller fire uker etter at hun forsvant, ifølge The New York Times.

Boston Globe har forsøkt å nå de pårørende til Geraldine Largay, men de ønsket å lese hele den 1579 sider lange rapporten før de uttalte seg til media, ifølge avisa.