Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turid Holter ble kvalt

Det viser obduksjonsrapporten. - Sammenfaller også med den siktedes forklaring.

Tekstilkunstner Turid Holter, som tirsdag 17. mai ble funnet drept i sitt hjem i Fredrikstad. Bildet er fra åpningen av hennes siste siste separatutstilling ved Østfold Kunstnersenter Foto: privat
Tekstilkunstner Turid Holter, som tirsdag 17. mai ble funnet drept i sitt hjem i Fredrikstad. Bildet er fra åpningen av hennes siste siste separatutstilling ved Østfold Kunstnersenter Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet på Turid Holter klar. Den viser at kunstneren ble kvalt.
- Dette sammenfaller også med den siktedes forklaring, skriver politiet i en pressemelding.

Ifølge politiet ble den siktede 28-åringen overført fra sentealarresten i Østfold politidistrikt i Sarpsborg til varetektsfengsel i dag.

Politiet vil så langt ikke si noe om motivet, men jobber med i sjekke opplysningene de har fått i saken opp mot siktedes forklaring. Det skal også foretas nye avhør av den 28 år gamle kvinnen.

- På grunn av den videre etterforskningen har politiet ingen ytterligere kommentarer hva gjelder motivet for drapet eller detaljer som har fremkommet i avhør av den siktede eller vitnene.

Leieboeren hadde bare bodd noen få dager hos Holter, da drapet ble begått. Hun har erkjent de faktiske forhold.

- Hun forstår hva hun har gjort og er veldig lei seg for hva hun har påført offeret og hennes familie, sa kvinnens forsvarer,  Vigdis Brandstorp, til Dagbladet i går.

Da politiet ankom boligen i 20-tida mandag fant de kvinnen død og slo drapsalarm. 50 minutter senere ble 28-åringen pågrepet på et hotellrom på Grand Hotel i Oslo.

Politiet tror drapet skjedde en gang i løpet av søndagen. Politiet bekrefter at de har gjort flere beslag i kvinnens hjem og på Grand Hotel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media