Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Turid var morsom og flink

Den kvinnelige leieboeren (28) innrømmer at hun drepte den anerkjente kunstneren Turid Holter (75) i Fredrikstad.

DRAPSETTERFORSKNING: 75-åringen ble funnet død i dette huset i Fredrikstad i går kveld. Funnet fikk politiet å starte drapsetterforskning. Foto: John Terje Pedersen
DRAPSETTERFORSKNING: 75-åringen ble funnet død i dette huset i Fredrikstad i går kveld. Funnet fikk politiet å starte drapsetterforskning. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): Det var den anerkjente kunstneren Turid Holter (75) som ble funnet drept i sitt eget hjem i Fredrikstad i går.

Leieboeren hennes, en 28 år gammel kvinne, har innrømmet drapet. Ifølge Fredrikstad Blad er 28-åringen kjent i rusmiljøet i byen og betegnes som en kjenning av politiet. Den forrige leieboeren opplyser til avisa at det var han som anbefalte den nye leieboeren overfor avdøde.

Kunstner Helt siden 1970-tallet har høyt respekterte Turid Holter vært en nestor i det norske kunstmiljøet.   

- Jeg har bare gode ting å si om henne. Dette er utrolig trist, sier video- og fotografikunstner Markus Stabel (34) til Dagbladet.

Han ble den siste som stilte ut med Holter.
Holter arrangerte utstillinga Knyttet sammen, Stabel arrangerte The Harmenson Boy .

Arrangementet var satt sammen av Østfold Kunstnersenter. Til tross for den store aldersforskjellen fant de to umiddelbart tonen, forteller Stabel til Dagbladet.

- Hun var kjempehyggelig. Vi var fra to forskjellige generasjoner, og jeg synes det var en fin ting å sette sammen to såpass forskjellige kunstnere, sier han.  

Hyllest Videokunstneren fikk dødsbudskapet midt i 17. mai-feiringa i formiddag, og reagerte med stor sorg.

- Turid var veldig vital, morsom og flink, skryter Markus Stabel, som nå er i sorg over tapet av en av Norges aller største tekstilkunstnere.  

Den siktede 28 år gamle kvinnen er opprinnelig også hjemmehørende i Fredrikstad, men ble pågrepet på fasjonable Grand Hotel i Oslo, midt under hotellets forberedelser til det som skulle være Norges store festdag. Kvinnen er foreløpig siktet for å ha forvoldt Holters død.

Oslo-politiet varslet først politiet i Østfold om at noe kunne være galt på Holters adresse i Fredrikstad. Der ble 75-åringen funnet drept, og politiet i Oslo pågrep da kvinnen. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

DREPT: Turid Holter ble funnet drept i sitt hjem i Fredrikstad. Bildet er fra åpningen av hennes siste siste separatutstilling ved Østfold Kunstnersenter. Foto: privat
DREPT: Turid Holter ble funnet drept i sitt hjem i Fredrikstad. Bildet er fra åpningen av hennes siste siste separatutstilling ved Østfold Kunstnersenter. Foto: privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media