Turist (18) falt i døden da han poserte for bilde

Flere personer ble vitne til den tragiske ulykka.

FALT I DØDEN: Den 18 år gamle israelske turisten Tomer Frankfurter falt i døden da han skulle posere for et bilde i Yosemite nasjonalpark. Foto: National Park Service / AP / NTB Scanpix
FALT I DØDEN: Den 18 år gamle israelske turisten Tomer Frankfurter falt i døden da han skulle posere for et bilde i Yosemite nasjonalpark. Foto: National Park Service / AP / NTB ScanpixVis mer

Den 4. september i fjor falt den 18 år gamle israelske turisten Tomer Frankfurter i døden fra en klippe i Yosemite nasjonalpark i USA.

Detaljene rundt den tragiske ulykka var lenge ukjent, men CBS News skriver nå at 18-åringen poserte for et dramatisk bilde på kanten av stupet.

Han skal ha kommet bort fra sin reisekamerat på vei opp fjellet, men kom over en annen gruppe fotturister og slo følge med disse.

På toppen ga han telefonen sin til ei jente i følget, og ba henne ta et bilde av ham mens han hang utenfor kanten. Grunnen til dette var at han ville kopiere et kjent motiv fra Rio de Janeiro der turister henger fra Telegraph Rock - tilsynelatende flere hundre meter over den brasilianske storbyen.

«PYRAMID FUCK»: Ifølge den danske fotografen Andreas Hvid tok han og en venn seg opp på toppen av Kheopspyramiden seint i november. Egyptiske myndigheter har nå iverksatt etterforskning av saken. Video: Andreas Hvid via CNN Vis mer

- Trodde han tullet

Flere vitner skal ha forsøkt å fortelle Frankfurter at bildene fra Brasil er en optisk illusjon da det egentlig bare er en snau meter ned til bakken, men han ville ikke høre.

Fallet i Yosemite er nærmere 200 meter.

- Jeg trodde først at han tullet. Jeg snudde meg rundt fordi jeg ikke klarte å se på at han hang der. Så begynte han å få problemer, sier et av vitnene til ulykka.

Tre personer løp bort for å hjelpe den unge mannen da det ble klart for dem at han hadde trøbbel, men de klarte ikke å trekke ham opp.

- Vi ble bare stående der i sjokk og se at han falt. Vi prøvde så godt vi kunne å redde ham, men det gikk ikke, sier et annet vitne.

Frankfurter var student ved universitetet i Jerusalem og besøkte en venn i Fresno i California da han omkom.

KNIPSET FRIERIET: Fotografen Matthew Dippel var i nasjonalparken Yosemite da han knipset det utrolige bildet som går verden rundt. Nå går han ut på sosiale medier, og nasjonalt fjernsyn, for å komme i kontakt med paret som er avbildet. Video: CNN Vis mer

Taft Point

Bare en drøy måned etter at Frankfurter omkom, døde to turister etter et fall i den samme nasjonalparken.

Det var en annen turist som fant mannen og kvinnen etter fallet fra Taft Point omlag 900 meter lenger opp. Det er et av de mest berømte utsiktspunktene i nasjonalparken.

Utsiktspunktene i Yosemite er bare sikret med gjerder på et lite område. Politiet går ut fra at paret døde da de forsøkte å ta en selfie på kanten av stupet.