Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turist falt ned i bresprekk: Funnet etter over tre timers søk

Mannen er bevisst og etter forholdene i fin form, ifølge Vest politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 15.49 ble politiet i Bergen kontaktet av en mann som fortalte at han hadde falt ned i en bresprekk på Folgefonna. Dette er Norges tredje største isbre.

En stor redningsaksjon ble satt i gang og rundt klokka 18.30 meldte Hovedredningssentralen (HRS) at betydelige ressurser var på stedet. Både Sea King redningshelikopter, Hordaland alpine redningsgruppe og lokalt brannvesen fra Jondalen ble satt inn i letingen.

Klokka 19.35 melder politiet at den savnede har blitt heist opp fra bresprekken og blir flydd til Haukeland sykehus i Bergen.

Det var Bergens Tidende som omtalte saken først.

Var alene

Mannen er fra Canada, men er på ferie i Norge.

- Mannen var alene da han falt ned i sprekken og han hadde lite informasjon om hvor han var, skrev Vest politidistrikt i en pressemelding rett over klokka 19.

Politiet mente redningspersonellet hadde lokalisert mannen, og drev forberedelser på stedet for å få sikret og heist mannen opp.

- Det er funnet noen fotspor og sklispor som forsvinner ned i en bresprekk som vi antar tilhører savnede, sa Bjørn Jarle Åmlid ved HRS til Dagbladet.

Kontakten ble brutt

Åmlid fortalte at kontakten med den savnede ble brutt, men han visste ikke nøyaktig når dette skjedde.

- Han ringte politiet i Bergen, som satt i direktekontakt med ham i en periode. Men fordi han var i ferd med å gå tom for strøm så valgte han, i samråd med politiet, å bryte samtalen, sa Åmlid.

Redningsaksjonen tok tid fordi det er snøbroer i området og redningspersonellet måtte tenke egen sikkerhet.

- De jobber seg sakte, men sikkert ned mot denne sprekken og de vil ta seg inn, men det vil ta litt tid, sa Åmlid.

Ifølge ledelsen ved Fonna skisenter skal ikke dette ha skjedd inne på deres skiområde.

- Vi har fått melding om at vedkommende er funnet, men vi vet ikke nøyaktig hvor, sa Andreas Skogseth, daglig leder ved Fonna skisenter, til Bergensavisen.