Turist knekte av fingeren på 600 år gammel statue

Opplevde mareritt i Firenze.

UVURDERLIG: En amerikansk turist knekte av fingeren på en 600 år gammel statue i Firenze. Foto: EPA / MAURIZIO DEGL' INNOCENTI
UVURDERLIG: En amerikansk turist knekte av fingeren på en 600 år gammel statue i Firenze. Foto: EPA / MAURIZIO DEGL' INNOCENTIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amerikansk turist har klart det kunststykke å brekke av fingeren på en uvurderlig statue i Firenze. Et uhell som opplevdes som et mareritt.

Den uidentifiserte mannen ble sett av sikkerhetsvakter da han begynte å ta på statuen. Han ville måle statuens finger. Sikkerhetsvakten fikk ikke stoppet mannen tidsnok, og resultatet var at fingeren på statuen brakk av.

Turisten skal, ifølge NBC news, ha sagt unnskyld for hærverket. Han kan fortsatt få en saftig bot for oppførselen sin.

Raser over hendelsen Den 600 år gamle statuen var et verk av kunstneren Giovanni d'Ambrogio. Hendelsen skjedde i det verdenskjente Museo dell'Opera del Duomo i Firenze.

Firenze er byen der noen av verdens største kunstgjenstander holder til. Blant annet David av Michelangelo, for ikke å nevne kunsten utstilt på Ufizzi Galleriet.

Nå raser innbyggerne i Firenze over hendelsen, da de mener dette vitner om en moderne tankeløshet og mangel på respekt mot skjøre og eldgamle kunstverk.

Ikke ta på kunsten! Sjefen på museet, Timothy Verdu, sier følgende om hendelsen:

«I dagens globale verden har den fundamentale regelen for museumsbesøk blitt glemt. Ikke ta på kunsten!» Verdun er tilfeldigvis amerikaner han også.

Prisen på skaden er ennå ikke kjent. Verdun bekrefter at fingeren som ble brukket av, ikke var del av det originale verket. Men at det ikke er noen garanti for at en restaurering vil bli en suksess.

USIKKER PRIS: Fingeren er ikke en del av det originale verket, men det er ingen garanti for at en restaurering vil bli en suksess. Foto: EPA / MAURIZIO DEGL' INNOCENTI
USIKKER PRIS: Fingeren er ikke en del av det originale verket, men det er ingen garanti for at en restaurering vil bli en suksess. Foto: EPA / MAURIZIO DEGL' INNOCENTI Vis mer