Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turist sto på balkongen i 20. etasje da brannen brøt ut, reddet livet med vindusvaskertau

- Hamret løs for at noen skulle høre meg.

ENORM BRANN: Minst en er død, og minst 16 skadd, etter den enorme hotellbrannen i Dubai i går kveld. Det sto i morges fortsatt store flammer ut av den 300 meter høye skyskraperen der hotellet The Address Hotel holder til. Nå kommer det dramatiske vitneskildringer fra brannen. Foto: EPA / NTB scanpix
ENORM BRANN: Minst en er død, og minst 16 skadd, etter den enorme hotellbrannen i Dubai i går kveld. Det sto i morges fortsatt store flammer ut av den 300 meter høye skyskraperen der hotellet The Address Hotel holder til. Nå kommer det dramatiske vitneskildringer fra brannen. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst en er død, og minst 16 skadd, etter den enorme hotellbrannen i Dubai i går kveld. Det sto i morges fortsatt store flammer ut av den 300 meter høye skyskraperen der hotellet The Address Hotel holder til.

Vitner forteller om en svært dramatisk opplevelse. Til nyhetsbyrået AFP sier en hotellgjest at han måtte bruke et kraftig tau, opprinnelig tilhørende en vindusvasker, for å komme seg i trygghet.

Hotellgjesten hevder at han jobber som fotograf, og at han sto på en balkong for å ta bilder av det spektakulære fyrverkeriet som skulle sendes opp for å markere glamouremiratets inntreden i 2016.

Mens fotografen stilte inn linsa, klar til å ta bilder, brøt brannen ut.

Så lys Han forteller til AFP at han anså det som sannsynlig at han ville bli kvalt om han gikk inn på hotellrommet igjen da brannen brøt ut, og at han derfor tok tak i tauet som hang igjen etter en vindusvasker som hadde vært i sving på det 64 etasjer høye hotellet. Han festet vindusvaskerens sikkerhetskabel til beltet sitt. Stående ytterst på balkongen - med tauet i den ene hånda, og mobilen i den andre, ringte han etter hjelp.

En halvtime seinere var redningsmannskaper på plass - og hjalp ham ned.

- Da jeg så lys og hørte at noen gikk på min etasje begynte jeg å hamre løs på veggen for at noen skulle høre meg, sier han til AFP.

- Jeg tror jeg var den siste som var igjen der oppe. Tauet reddet meg.

En død Foreløpig er 16 personer meldt skadd etter storbrannen. En person døde av hjertestans som følge av kaoset som oppsto.

Det kan imidlertid ikke utelukkes at disse tallene vil stige.

TV-bildene viste flammene som slikket den 300 meter høye skyskraperen på 63 etasjer i sentrum av Dubai, der hotellet The Address Hotel holder til.

FEIRET: Tross brannen ble nyttårsfeiringen i byen med fyrverkeri gjennomført som planlagt. Foto: Reuters / NTB scanpix
FEIRET: Tross brannen ble nyttårsfeiringen i byen med fyrverkeri gjennomført som planlagt. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Brannen startet ved 22-tiden lokal tid. Myndighetene uttalte halvannen time seinere at de hadde kontroll over 90 prosent av brannen.

- Ikke sprinkleranlegg Vitner hevder imidlertid at situasjonen var langt fra så enkel som myndighetene ga inntrykk av. En britisk turist forteller til Sky News at det ikke gikk av alarm eller noe sprinkleranlegg.

Vitner forteller om dramatiske evakueringsscener og at brannalarmen ikke gikk før etter at flammene var synlige.

Men ved midnatt lokal tid fortalte likevel vitner om at flammer fortsatt sto oppover hotellveggene. Det var også sterk vind. Enkelte steder var bygningen brent opp. Ifølge NTB sto bare skjelettet, eller grunnkonstruksjonen, igjen - og man kunne se tvers gjennom bygget.

Stordalen i sikkerhet Myndighetene i Dubai opplyser at brannen startet i 20. etasje av det 63. etasjes høye femstjerners hotellet.

Mange nordmenn var i emiratet da brannen startet nyttårsaften. Den norske hotellkongen Petter Stordalen og kona Gunhild Stordalen bodde på The Address Downtown. Begge kom seg i sikkerhet da det begynte å brenne.

EVAKUERER: Hotellgjester evakeures fra The Address Hotel i Dubai. Foto: EPA / NTB scanpix
EVAKUERER: Hotellgjester evakeures fra The Address Hotel i Dubai. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer

Tross brannen ble nyttårsfeiringen i byen med fyrverkeri gjennomført som planlagt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media