Turist syklet inn i togtunnel

Mens togene dundret forbi presset tyskeren seg inntill fjellveggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens godstog og ekspresstog dundret forbi presset tyskeren seg inntil fjellveggen i den 10,3 km lange Finsetunnelen. Til slutt stoppet et sykkeltog og plukket ham opp.

- Han har hatt utrolig flaks, sier stasjonsmester på Finse Bjørn Ove Botten om den 57 år gamle mannen som ankom Finse med sykkeltoget i 19-tiden tirsdag.

Stasjonsmesteren forteller til Bergens Tidende at tyskeren kun var iført shorts og t-skjorte, hadde en sykkel med masse sykkelbager og ikke virket ikke særlig høy i hatten.

Turisten fortalte at han var på vei fra Myrdal til Finse og at han slet fælt i den tunge snøen. Så øynet han en mulighet: Tunnelen.

- Han sa han trodde det var en kort tunnel, sier Botten.

Men Finsetunnelen er 10,3 km lang, Bergensbanens lengste og med bare en meter klaring mellom sporet og fjellveggen.

Tyskeren gikk og gikk, men så aldri lyset i enden. To ganger så han lysene av et tog. Ekspresstoget og godstoget som dundret forbi uten å få øye på mannen holder en maksfart på 160 km i timen og skaper et voldsomt sug i den smale tunnelen.

- Mannen sa han klarte seg ved å presse seg inn i innhogg i veggen, sier Botten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer