Turistadvarsel: - Lagres i kloakken

Kan det friste med en crêpe i Paris? Vel, kanskje ikke hvor som helst etter avisa La Parisiens avsløring.

FRISTENDE: «En aldri så liten crepe i Paris kan vel ikke skade?» Jo, ifølge byens myndigheter. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
FRISTENDE: «En aldri så liten crepe i Paris kan vel ikke skade?» Jo, ifølge byens myndigheter. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det er til å sette baguetten i halsen av: Matboder i Paris er blitt tatt på fersken i å lagre maten i millionbyens kloakkanlegg.

Det skriver avisa Le Parisien.

Matbodene, som blant annet selger pannekaker og sandwicher, har i flere tilfeller lagret ingrediensene under kumlokk i Marsparken - Champ-de-Mars for frankofile, ved Eiffeltårnet, skriver avisa.

For at turistene ikke skal stusse over lukta, skal selgerne ha kommet opp med noen heller kreative grep.

Kamuflerer smaken

En video publisert av La Parisien viser flere klipp av folk som henter mat i poser fra kumlokk og el-rister i bakken.

- Mange bruker frossen deig som er lagret under tvilsomme forhold. For å kamuflere lukten og den harske smaken, strør de på vaniljesukker, skal en av uidentifisert eier av en av matbodene ha fortalt avisa.

Avisa skriver videre at en lokal beboer i dette nabolaget har forklart at ikke bare pannekakerøre, men også kjøtt og drikke, lagres på samme måte.

KVALMT: Golebiowska forteller hun ble kvalm av det hun fant inne i appelsinen. Foto: Privat / Video: Jessica Maria Szymanska Vis mer

Varaordfører i Paris, Nicolas Nordman, sier til La Parisien at han er klar over faren disse matbodene utgjør, og mener alle som benytter disse må advares om risikoen. Særlig turister.

- Helserisiko

Norske forsinkringsselskaper betaler hvert år millioner av kroner i erstatning til nordmenn som er blitt syke på ferie. Aller vanligst er magetrøbbel.

Mange forsikringsselskaper advarer mot nettopp matboder.

Også Frank Delvau, som er president for Paris og Ihle-de-France handel- og industriorganisasjon, sier til avisa at matbodene i dette området av Paris utgjør en offentlig helserisiko.

Dette som følge av at selgerne ikke har noen måte å vaske hendene på, og at noen også selger tilsmusset vann som er fylt direkte fra krana.

Ifølge ham har mange av disse matbodene heller ikke lisens, og han hevder mange av selgerne utnyttes av kriminelle miljøer.

Delvau håper noe vil skje og peker på at OL i Paris er mindre enn et år unna.

- Dersom vi ikke gjør noe nå, vil det bli et ulovlig matmarked rundt hele Eiffeltårnet.