Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turistbåt forliste, minst 51 døde

Overfylt ferje med opp mot 150 passasjerer, blant dem vestlige forretningsfolk, gikk rundt i Persiagulfen ved Bahrain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 63 personer skal ha blitt reddet i god behold, men opp til dobbelt så mange kan være omkommet

- 51 døde mennesker har så langt blitt hentet opp av sjøen, sier innenriksminister Sheik Rashid bin Abdulla Al Khalifa til nyhetsbyrået AP.

Båten kantret bare noen hundre meter fra land. De fleste av de omkomne skal ha blitt fanget inni båten, uten mulighet til å komme seg ut. 

Fremdeles er over 60 personer savnet.

Ulike nasjonaliteter 

Mellom 135 og  150 passasjerer var om bord i båten, som var godkjent for kun 100 passasjerer. De fleste var forretningsfolk som arbeidet for et firma i Bahrain. 

Passasjerene var av flere ulike nasjonaliteter. Så langt er det meldt om flere personer fra Storbritannia, Sør-Afrika, Egypt, India, Singapore, Filippinene og Bahrain.

De deltok på et middagscruise om bord på den to etasjer høye båten, da ulykken inntraff klokka 21.45 lokal tid (20.45 norsk tid).

- Vi har ingen indikasjoner om at det har vært nordmenn om bord, opplyser det norske Utenriksdepartementet til Dagbladet.no ved midnatt.

BÅRET I LAND: Redningsmannskaper bærer i land overlevende etter en turistbåt forliste utenfor Bahrain. Foto: Reuters/Scanpix
BÅRET I LAND: Redningsmannskaper bærer i land overlevende etter en turistbåt forliste utenfor Bahrain. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Stor operasjon

Båter fra kystvakten i Bahrain,  flere helikoptre og mannskaper fra den amerikanske miliærbasen i landet deltok i rednignsaksjonen. 

Slektninger og andre tilskuere kunne observere små redningsskøyter gå i skytteltrafikk mellom ulykkesstedet og land, med overlevende og omkomne om bord.

USA sendte militære styrker som er stasjonert like i nærheten av ulykkesstedet, for å bistå i redningsaksjonen.

- Vi har sendt dykkere, små båter og et helikopter, sier kommandør Jeff Breslau i US Navy til BBC.

Overbalanse

Båten gikk rundt uten forvarsel, på helt rolig sjø. Det er grunt vann i området. Flere vitner mener den overfylte båten tok overbalanse fordi det var samlet for mange passasjerer på den ene siden.

Turistbåt forliste, minst 51 døde
GIKK RUNDT:</B> Båten snurret rundt uten forvarsel på stille vann.
STOR REDNINGSOPERASJON:</B> Flere vestlige turister skal ha vært om bord på båten da den sank.
HELIKOPTER I LUFTA:</B> Mørket gjør søket etter overlevende vanskelig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling