Turistbåtene sperrer for all utsikt: - Det er helt forferdelig å være her

Innbyggere i bygda har fått nok.

BLOKKERER UTSIKTEN: Mange av innbyggerne i bygda Skjolden i Sogn og Fjordane synes ikke det er bare flott med turister om sommeren. De mener cruisebåtene og den lange brygga totalødelegger for dem i sommermånedene. Foto: Privat
BLOKKERER UTSIKTEN: Mange av innbyggerne i bygda Skjolden i Sogn og Fjordane synes ikke det er bare flott med turister om sommeren. De mener cruisebåtene og den lange brygga totalødelegger for dem i sommermånedene. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For flere av innbyggerne i Skjolden i Sogn og Fjordane, er det ikke bare gull og glitter at tusenvis av turister besøker bygda deres i sommermånedene.

Ser du på bildet øverst i denne saken, skjønner du kanskje hvorfor.

- Den svære, flere tusen tonn tunge båten kommer grytidlig og ligger her hele dagen, og reiser igjen om kvelden. Det er lenge nok å sperre utsikten, det. Hun sjenerer og ødelegger - hun tar hele fjordutsikten for de fleste som bor her, sier en av familiene som bor på Skjolden, til Dagbladet.

De ønsker ikke å stå fram med navn eller bilde.

- Forferdelig å være her De forteller at det er blitt bygget en såkalt SeaWalk-flytebrygge (en brygge som settes ut før sesongen og tas vekk når cruiseskipene har forlatt fjorden, red.journ.), som gjør at de mange tusen turistene kan gå helt inn til land. Mens turistene besøker Skjolden, ligger cruisebåten slik at all utsikt blir dekket for, sier de.

- Hun ligger nesten ved strandkanten ved elvemunningen, bare hundre meter unna. For oss er det nesten helt forferdelig å være her. Dette er noe alle snakker om, men som ingen gjør noe med, sier de til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer