Turistbuss med 28 passasjerer kjørte av veien. Skal ha holdt «svært høy fart»

Ved Haugastøl i Buskerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Er du på stedet? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Klokka 14.50 fikk Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) melding om at en turistbuss hadde kjørt av veien ved Haugastøl i Buskerud i full fart.

- Om bord var det 28 personer. Meldingene vi har fått nå, er at sjåføren skal ha fått lettere skader, samt at en passasjer har klaget over en vond ankel. Ellers skal ingen ha blitt skadd i utforkjøringen, sier operasjonsleder ved Nordre Buskerud politidistrikt, Kai Gudbrandsen til Dagbladet.

Fartsgrensen på stedet er ifølge operasjonslederen 80 kilometer i timen, og det skal ha kommet snø på stedet tidligere i dag.

- Vi har fått meldinger om at bussen holdt omtrent fartsgrensa da den kjørte av veien og ut i grøfta, sier Gudbrandsen.

Passasjerene - alle asiatiske - er nå kjørt til Geilo i en annen buss, der de får tilbud om en helsesjekk, opplyser han.

Den første meldinga Hovedredningssentralen fikk om ulykka, gikk på at det var mellom 40 og 50 passasjerer i bussen.

- Vi sendte ut redningshelikopter fra både Florø og Rygge. Det var dårlig vær på stedet og situasjonen var usikker. Også i de første meldingene var skadeomfanget uklart, men vi har nå fått tilbakemeldinger om at det er snakk om mindre skader, og våre redningshelikoptre snudde på stedet, sa redningsleder ved Hovedredningssentralen ved Sør-Norge, Ola Våge til Dagbladet tidligere i dag.

Ulykken skjedde på riksvei 7 ved Haugastøl i Buskerud.