Turistbuss veltet i Olden

45 israelske passasjer måtte knuse vinduene for å komme seg ut da turistbussen de satt i holdt på å velte ut i Oldenvatnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykka skjedde da den svenskregistrerte turistbussen skulle passere en møtende bil fem kilometer fra Olden sentrum i Sogn og Fjordane klokka 15. Under forbipasseringen kom bussen for langt ut mot kanten. Skrekkslagne passasjerer ble vitne til hvordan bussen skle ut i grøfta og ble stående i 45 graders vinkel ned mot Oldenvatnet.

Flaks

- Dette kunne ha endt mye værre, sier lensmannsbetjent Tor Egedal ved Stryn lensmannsdistrikt til Dagbladet.no. Han sier at det bare var flaks som hindret bussen fra å tippe rundt og ned i Oldenvatnet.

De israelske turistene måtte knuse vinduene for å komme seg ut av bussen. Det var en nervepirrende operasjon, da man fryktet at bussen kunne komme til å velte.

Turistene ble fraktet videre med ny buss og er nå innkvartert i Loenfjord hotell i Stryn..

Andre ulykke

Det er andre dag på rad at israelske turister er innblandet i ulykker på Vestlandet. I går begynte det å brenne i motoren på en midt inne i Damsgårdstunnelen i Bergen. Alle de 35 passasjerene ble reddet ut uten skader.

Turistene i Olden-ulykka reiste med det danske reiseselskapet Scandinavian Travel Partners. Den svenske bussjåføren ville i kveld ikke snakke med pressen.