Den dominikanske republikk:

Turistdød skaper skrekk i ferieparadis

Mystiske dødsfall, en skyteepisode og angivelige overfall har ført til en dramatisk økning i antall kanselleringer av flyreiser fra USA til Den dominikanske republikk.

NEGATIV OPPMERKSOMHET: Den dominikanske republikk har blitt gjenstand for massiv negativ oppmerksomhet den siste tida. Foto: NTB Scanpix
NEGATIV OPPMERKSOMHET: Den dominikanske republikk har blitt gjenstand for massiv negativ oppmerksomhet den siste tida. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste måneden har en av amerikanernes feriefavoritter, Den dominikanske republikk, blitt gjenstand for massiv negativ oppmerksomhet på bakgrunn av en rekke hendelser: Mystiske turistdødsfall, skyting og angivelige overfall.

Hittil i år har ni amerikanske turister dødd på reise på øystaten. Fem av dødsfallene har skjedd i løpet av den siste måneden, hvorav tre av dem fant sted på samme luksushotell med noen få dagers mellomrom.

Dette har fått amerikanske turister til å vurdere andre reisedestinasjoner, melder Washington Post.

Analyseselskapet ForwardKeys opplyser at mellom 1. og 17. juni økte antallet kanselleringer av flyvninger fra USA til Den dominikanske republikk med 45 prosent. Samtidig har antallet bestilte flyreiser til øystaten fra USA i juli og august sunket med 59 prosent, sammenliknet med samme periode i fjor.

- De nylige dødsfallene blant amerikanske turister ser ut til å ha fått en dramatisk effekt for feriestedet, uttaler selskapet til Bloomberg.

Undersøker minibarer

Utviklingen har ført til at FBI bistår det nasjonale politiet for å undersøke årsaken til at turistene har omkommet. Blant annet utføres det grundige obduksjoner, samt at FBI gjennomfører toksikologiske prøver av innholdet i minibarer ved aktuelle hoteller, melder CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer