Turisten som plager Spania

CADIZ (Dagbladet): Den svindelettersøkte russiske mediebaronen Vladimir Gusinskij ble i går en fri mann og kan få tilbakebetalt kausjonen på 50 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men statsminister José Marma Aznar er neppe kvitt alle plager og alt politisk press i forbindelse med den brysomme «feriegjesten».

Torsdag avsa den høyeste straffedomstolen i Spania, Audiencia Nacional, en kjennelse om at Gusinskij ikke kan utleveres til Russland med to mot én stemme. I går gikk fristen ut for å anke kjennelsen inn for domstolens plenum. Øverste statsadvokat ved domstolen, Eduardo Fungariño, en glødende forkjemper for utlevering, oppga tanken på anke etter å ha lest kjennelsen.

Ingen gave

Statsminister Aznar skal på offisielt besøk til president Vladimir Putin i Moskva 22. mai. Putin hadde trolig ventet å få Gusinskij som «gave» i anledning besøket.

Sosialistpartiet (PSOE) har fra opposisjonens benkerader advart Aznar mot en «hestehandel» med russerne. Og EU kom seinest fredag med en advarsel til Russland mot å begrense pressefriheten.

Da ville det se merkelig ut om et medlemsland utleverte eieren av «den siste, kritiske røst» i russiske media til Russland. Gusinskij bygde opp og drev selskapet Media-Most, som eide blant annet den uavhengige fjernsynskanalen NTV og flere aviser og magasiner som er stengt eller underlagt Putins kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer