Turistene er funnet i god behold

Den nederlandske kvinnen (34) og hennes datter (12) er trøtte og slitne, men i fin form.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt fikk klokken 05.20 inn melding om at to fotturister som har gått seg vill i fjellet.  Turistene er nå funnet, og er i god form.

Slitne og trøtte - De ble funnet klokken kvart over sju og er i ok form men slitne og trøtte, sier Ola Vaage, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, skriver Aftenbladet.

Den 35 år gamle kvinnen og hennes 12 år gamle datter hadde vært ute siden onsdag ettermiddag. De ble funnet etter at de responderte på en sirene fra Røde Kors.

- De var i fin form, men litt kalde og sultne. Røde Kors ga dem mat og tepper, sier Jan Magne Østebøvik, operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt.

Lite batteri Den 35 år gamle kvinnen fra Nederland ringte selv nødtelefon og meddelte at hun sammen med hennes 12 år gamle datter hadde gått seg vill i fjellet i Suldalsosen.

- Røde Kors har brukt sirener og fått respons fra dem. Det betyr at det bare er et tidsspørsmål før vi ser dem, sier vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid til Aftenbladet. 

HRS ble varslet og en redningsaksjon er iverksatt. Redningshund og redningsmannskaper er kalt inn, og begynte leteaksjonen ved turistenes parkerte bil i Suldalsosen.

Turistene befinner seg mellom 2 fjell, i et bratt terreng. De fryser og har lite batter på mobilen.