Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turistsjefen advarer:

Turistene sprenger kapasiteten i Geirangerfjorden

En kort og intensiv turistsesong fører til at cruiseskipene i Geirangerfjorden innhylles i eksos. Turistsjefen håper på nye restriksjoner og en utvidet sesong.

TURISTMÅL: Cruiseskipet «Sapphire Princess», eid av Princess Cruises, på vei ut Geirangerfjorden i Møre og Romsdal.
Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix
TURISTMÅL: Cruiseskipet «Sapphire Princess», eid av Princess Cruises, på vei ut Geirangerfjorden i Møre og Romsdal. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Toppen er nådd i juli. Vi kan ikke ta imot stort flere turister enn vi gjør nå. Nå må vi jobbe for å utvide sesongen, slik at ikke «alle» kommer samtidig til Geiranger, sier turistsjef Ove Skylstad til Dagens Næringsliv.

I løpet av 2018 er det ventet at186 cruiseskip med hele 360.000 cruiseturister ankommer Geiranger. Det er ny rekord.

Bare i juli måned kom nærmere 100.000 av disse. I tillegg inntar et stort antall camping-, buss- og bilturister den lille bygda som huser rundt 220 fastboende.

– Denne sesongen er det satt et tak på tre store cruiseskip og 6.000 cruiseturister hver dag, og det er blitt avvist ganske mange båter som ønsket å komme, sier Skylstad.

En miljørapport har tidligere slått fast at luftforurensningen i Geiranger er såpass høy i perioder at det er helseskadelig. Turistsjefen sier flere tiltak er underveis for å bedre på dette. Han mener den største utfordringen er legge til rette for en bærekraftig helårsturisme som også tjener lokalsamfunnet.

– Vi har ingen problemer med å ta imot flere turister, vi kan bare ikke ta imot flere turister på samme tid, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling