Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turistenes ti på topp + 10 ting verdt å gjøre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turistenens ti på topp

1. Navy Pier. Fornøyelser, teater og mye mer. 2. Lincoln Park Zoo. En flott zoologisk hage med gratis adgang. 3. Shedd Aquarium. Verdens største innendørs akvarium, med delfiner og spegghoggere. Ikke gratis. 4. Museum of Science and Industry. Teknikk i store mengder, fra amerikanske fly til en tysk ubåt. 5. Field Museum of Natural History. Her kan du se dinosauren Sue, en Tyrannosaurus Rex fra Sør Dakota. 6. Sears Tower Skydeck. Verdens tredje høyeste hus rager over det meste i Amerika. 7. Art Institute of Chicago. Et kunstmuseum i verdensklasse. 8. Chicago Cultural Center. Gallerier, utstillinger og turistinfo i byens tidligere hovedbibliotek. 9. Adler Planetarium. Alt du noen gang trenger å vite om planeter og himmelrommet. 10. Chicago Children's Museum. Mye spennende for barn under 12. Og for besteforeldrene.

10 ting verdt å gjøre!

1. Besøk Millennium Park, Chicagos nyeste attraksjon. Å nyte arkitekturen og kunsten her er gratis.

2. Ta heisen til 103. etasje i Sears Tower, det høyeste huset i Amerika. Nyt utsikten.

3. Ta en tur på elva som ingeniører snudde retningen på. Chicago River renner fra sjøen.

4. Besøk de tre store institusjonene: Akvariet, planetariet og det naturhistoriske museet.

5. Bruk noen timer på The Art Institute of Chicago og studér mesterverker av franske impresjonister.

6. Oppsøk teaterdistriktet i The Loop og kjøp billett til en forestilling.

7. Ta trikken til Midway airport og tilbake. Byens beste sightseeingtur koster bare 12 kroner.

8. Ta en tur i Grant Park eller besøk Lincoln Park, et at byens hotteste nabolag.

9. Fortsatt ikke lei skyskrapere? Ta heisen til 94. etasje i John Hancock Center.

10. Har du med ungene, kommer du ikke unna Navy Pier. Her er mye moro for hele familien. Millionbyen er berømt for pizza og varme pølser. Mye av den beste maten finnes ute i bydelene, men her er noen forslag hvis du blir sulten når du oppholder deg i sentrum: Pizzeria Uno skal være stedet som oppfant Chicago-style pizza, og her er det bare å stille seg i kø. Pizzaen er førsteklasses. O'Neills Bar & Grill er byens trangeste. For noen dollar får du en øl og en utmerket cheeseburger med chips på en papptallerken.

Har du lyst på meksikansk mat, finner du ikke noe bedre enn Chicagos sagnomsuste Frontera Grill og Topolobampo i hele Amerika. 21 år er den magiske aldersgrensa når det gjelder alkohol mange steder i USA, og den håndheves med konsekvens, også i Chicago. Det er vanskelig å få servering uten musikk som tilbehør i denne byen som er full av jazz- og bluesklubber. Buddy Guy's Legends , Blue Chicago , House of Blues , Velvet Lounge og Green Dolphin Street er bare noen av stedene vi kan anbefale.

Chicago kalles «The Second City», men shoppingtilbudet på North Michigan Avenue (The Magnificent Mile) kan konkurrere med det beste New York kan vise fram. 21. november i år pyntes trærne langs gata med lys, og her er det julestemning helt til 31. januar. Lenger sør i byen, i forretningsstrøket The Loop, finner du Chicagos klassiske varehus, Marshall Fields . I denne delen av byen er det også mange bra butikker på under trikkesporet på Wabash Avenue . En times kjøring nordover bringer deg til Gurnee Mills Mall, der mange store varehus og kjeder har billigsalg hele året. Ellers er det selvsagt butikker og tilbud overalt i denne byen. Den som leter finner. Chicago har noen av verdens flotteste museer. The Field Museum , John G. Shedd Aquarium and Ocenarium og Adler Planerarium & Astronomy Museum er blant byens mest besøkte attraksjoner. De tre institusjonene ligger nær hverandre i en park, Museum Campus, ved Michigansjøen, et lite stykke sør for sentrum. Her går det lett med en hel dag på hvert sted. Opplysninger om aktuelle utstillinger finner du på nettet: www.fieldmuseum.org, www.sheddaquarium.org www.adlerplanetarium.org.

Art Institute of Chicago kommer du heller ikke utenom. Mange vil også besøke Museum of Science and Industry . Et annet svært interessant museum er DuSable Museum of African American History

Bruk føttene, ta trikken som går på skinner over bakken, ta toget eller kjøp billett med bussen. Knut Hamsun var en gang trikkekonduktør i Chicago. Selv bør du unne deg gleden av å være passasjer. Chicago har et av verdens beste offentlige transporttilbud. CTA - Chicago Transit Authority - frakter deg dit du skal. For $ 1.75 (cirka 12 kroner) kommer du deg inn til byen fra flyplassen, hvis du ikke har mye bagasje å dra på. Da er det best å ta en taxi. www.metromix.com

Byguide med alt som skjer i Chicago.

www.themagnificentmile.com

Shopping og kultur på North Michigan Ave.

www.enjoyillinois.com

Staten Illinois, oversikt for turister

www.chicago.il.org

Byens turistkontor på nettet.

www.chicagobusiness.com

(og mange andre byer).Retningsnummer til USA: 1 Det norske konsulatet i Chicago: (312) 377 5050Nødnummer politi og ambulanse: 911

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media