MASKEPÅBUD: Knut Rysstad og kjæresten Alona Boldusieva befinner seg på Mallorca. Foto: Privat
MASKEPÅBUD: Knut Rysstad og kjæresten Alona Boldusieva befinner seg på Mallorca. Foto: Privat Vis mer

Turistnæringen fortviler:

Turister avbestiller etter maskepåbud

Fra og med mandag vil det være påbudt å bruke munnbind i de aller fleste sammenhenger på øygruppa Balearene i Spania. Det har fått avbestillingene til å renne inn.

Publisert

- Det har vært få smittetilfeller på Mallorca, og utenom munnbindpåbudet så har det føltes ganske normalt, forteller Knut Rysstad til Dagbladet. Han har vært på Mallorca siden Spania åpnet opp for turister.

Turistnæringen på Balearene i Spania fortviler etter at det ble innført påbud om å bruke munnbind på de populære ferieøyene. Det skriver den spanske avisa El País.

Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera vil fra og med mandag rammes av det nye påbudet som setter begrensninger for hvor man kan ferdes uten munnbind. Foreløpig er det bare påbudt å bruke munnbind når det ikke er mulig å holde 1,5 meters avstand i regionen.

ALICANTE: Drøye tre måneder etter at Spania gikk i lockdown, kunne de første turistene fra EU og Schengen-området slippe inn igjen i landet den 21. juni. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Video: Ingunn Dorholt. Vis mer

Enkelte unntak

Det nye påbudet om å bruke munnbind gjelder i stort sett alle sammenhenger, uavhengig av hvor mange man er. Munnbindet må være på så lenge en beveger seg utenfor eget hjem eller hotellrom.

Unntak vil bli gjort ved noen strender og bassenger, samt når man trener, spiser eller drikker.

Det vil heller ikke være tillatt å samles i grupper på over 30 personer innendørs, og 70 personer utendørs. Dersom man bryter påbudet risikerer man en bot på 100 euro, noe som tilsvarer omtrent 1000 norske kroner.

Flere avbestillinger

De baleariske hotellkjedene Hotel Chain Association (ACH) og Mallorca Hotel Business Federation (FEHM) bekreftet fredag at de har mottatt mange avbestillinger som følge av det nye påbudet. Det skriver spanske Ultima Hora.

- Dette tiltaket kommer i verst tenkelig øyeblikk, sier ACH-sjef Gabriel Llobera til Ultima Hora.

Spania åpnet opp for turister den 21. juni. Fra og med 15. juli slipper nordmenn karantene dersom de returnerer fra ferie i landet.

MALLORCA: Knut Rysstad og Alona Boldusieva reiste til Spania for å være sammen. Foto: Privat
MALLORCA: Knut Rysstad og Alona Boldusieva reiste til Spania for å være sammen. Foto: Privat Vis mer

-Føles normalt

Knut Rysstad befinner seg i sentrum av Palma på Mallorca. Han reiste til Mallorca så fort Spania åpnet grensene for å møte sin ukrainske kjæreste som han ikke hadde møtt siden desember.

- Situasjonen her er egentlig veldig god, forteller han til Dagbladet.

Til tross for at påbudet gjelder fra og med mandag, må man bruke munnbind for å slippe inn i taxier og butikker allerede nå, forteller Rysstad. Han har planer om å bli på Mallorca i tre uker til.

- Forhåpentligvis er Spania fortsatt «grønt» for Norge da, så vi slipper karantene når vi kommer hjem igjen, forteller Rysstad.

Det har til sammen blitt bekreftet 2228 smittetilfeller og 224 dødsfall på Balearene som følge av coronaviruset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer