TURISTBÆSJ: Her, i skogholtet ved OL-parken i Lillehammer gjør turistene sitt fornødne etter at de kommer ut av turistbussene. Olympiaparken frasier seg ansvaret og mener toalettilbudet er godt nok. Foto: Silje Rindal / GD
TURISTBÆSJ: Her, i skogholtet ved OL-parken i Lillehammer gjør turistene sitt fornødne etter at de kommer ut av turistbussene. Olympiaparken frasier seg ansvaret og mener toalettilbudet er godt nok. Foto: Silje Rindal / GDVis mer

Turister bæsjer ned OL-parken

En tur rundt OL-parken i Lillehammer kan fort bli en vemmelig opplevelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| For i følge lokalavisa GD i Lillehammer er det ikke bare penger turistene legger igjen.

Stadig oftere opplever lokalbefolkningen at turistbusser som parkerer på den store parkeringsplassen ved Lysgårdsanlegget slipper ut horder av terngende turister. Disse setter kursen direkte inn i skogen og turstiene for å gjøre sitt fornødne.

Resultatet er et lite fristende turområde som flommer over av lukt, bæsj og toalettpapir. Avisen har sågar vært ute og dokumentert svineriet med fotograf.

Erik Andreas Skaarseth, som er grunneier der turistene går på do, synes ikke noe om at de bruker skogen hans til å gjøre fra seg, og mener Olympiaparken må påta seg ansvaret.

- Jeg kan ikke stå å passe på at folk ikke går på do i min skog. Olympiaparken kan ikke være godt nok tilrettelagt for at alle gjestene kommer seg på do når dette skjer. De skyver problemet over på naboen, som i dette tilfellet er meg, sier Skaarseth til avisen.

Toaletter nok Ifølge personalsjef i Olympiaparken, Frode Linnerud er det sjelden kø utenfor toalettene som er satt opp på området. Problemet er at det koster penger å gå på toalettene, noe turistene ser sitt snitt til å spare litt på i et relativt dyrt ferieland. Da er det billigere, enklere og raskere å ty til Skaarseths skog.

Olympiaparken vil ikke ta kritikk.
- Vi har bra toalettkapasitet i anlegget vårt, sier Linnerud.

I følge avisen er ikke bæsjingen et problem bare for turgåere. Dette foregår nemlig i nærheten av reservevannsforsyningen til innbyggerne i Lillehammer. For det er ved Mesnaelva bæsjingen foregår, og denne elva brukes når det er påkrevd.

Lillehammer kommune frasier seg ansvaret for bæsjingen og mener det er politiets oppgave å "ferske" synderne. Det er ikke politiet i OL-byen helt enig i.
- Vi kan ikke stå å jage bort folk som går på do i skogen. Det vil ikke ryktes til neste buss, så problemet vil ikke ta slutt av den grunn, sier operasajonsleder Sissel Skvarstad ved Lillehammer politistasjon til avisen.