Var lei av dritt i naturen:

Turister bæsjet på strendene

Titusenvis av turister besøkte de danske øyene sommeren 2020. På øya Færø ble det et problem at noen av de gjorde fra seg i naturen. Nå har kommunen en løsning.

FLERE DOER: Etter sommerferien 2020 svarte 939 av Fanøs fastboende og sommerhusejere på spørgsmål om de mange turistene. 45 prosent svarte at de øsnket bedre informasjon til turistene om hvordan man opptrer i naturen, og 41 prosent ønsket flere toaletter. Foto: Halvard Alvik / NTB
FLERE DOER: Etter sommerferien 2020 svarte 939 av Fanøs fastboende og sommerhusejere på spørgsmål om de mange turistene. 45 prosent svarte at de øsnket bedre informasjon til turistene om hvordan man opptrer i naturen, og 41 prosent ønsket flere toaletter. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På den danske øya Fanø hadde de i fjor sommer et illeluktende problem.

Det ble nemlig meldt om avføring og tissing blant turistene på øya, fordi det ikke var nok toalettfasiliteter tilgjengelig, skriver den danske avisa Ekstra Bladet.

Fanø Kommunes utvalg for Erverv, natur- og teknikk hadde et møte i forrige uke der de skulle ta for seg en av fjorårets største sommerproblemer. I år har de laget en handlingsplan for turistsesongen 2021.

- I likhet med 2020 forventes det et økt gjestetrykk i turistsesongen 2021. Danske turister oppholder seg mer i bysentrum enn de tyske turistene.

Slik omtales noen av fjorårets sommerproblemer i handlingsplanen fra kommunen.

Ifølge lokalavisa Jydskevestkysten var det både lange køer til spisestedene og de offentlige toalettene gjennom sommeren 2020. Derfor flyktet noen av turistene til naturen, for å gjøre fra seg.

I tillegg til å være noe griseri, er det også en utfordring for naturen. Næringsstoffene i avføring er ikke ønsket ved kystlinja fordi det er en næringsfattig jordbunn.

Nå har heldigvis lokalpolitikerne funnet en løsning på avføringsproblemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer