Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turister evakueres fra flom i thailandsk ferieparadis

Mange hundre strandet på Koh Samui. Den verste nedbøren på mange år.

TRAURIG: Utenlandske turister på Koh Samui vasset i dag til knærne i gjørmete vann mens regnet fortsatte å komme. Foto: RUNGROJ YONGRIT / EPA / SCANPIX
TRAURIG: Utenlandske turister på Koh Samui vasset i dag til knærne i gjørmete vann mens regnet fortsatte å komme. Foto: RUNGROJ YONGRIT / EPA / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du rammet av uværet i Sør-Thailand eller kjenner noen som er i flomberørte områder? Send bilder eller informasjon med mms/sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Fem dager med sammenhengende regn har ført til at den eneste flyplassen på øya Koh Samui er stengt, ferjeavganger kansellert og gatene flommet over av vannmassene.

Koh Samui er et av de aller mest populære reisemålene for thailandturister, blant dem mange nordmenn. Øya ligger utenfor sørøstkysten av Thailand, og er landets tredje største øy.

De norske informasjonssjefene i Apollo og Star Tour tar ikke telefonen i kveld, men ifølge Apollos svenske informasjonssjef er det i underkant av ti nordmenn på Koh Samui i dette selskapets regi.

- Jeg tror det er snakk om rundt ti nordmenn. Vi håndterer nå 32 svensker, hvorav 17 skulle ha reist hjem via Phuket i morgen. Men det går ikke, siden vi ikke vet når båt- eller flytrafikken vil komme i gang igjen, sier Kajsa Moström i Apollo Sverige til Dagbladet.

Ifølge henne skal alle reisende med Apollo være redegjort for og befinne seg på trygge steder, men operatøren utelukker ikke at situasjonen kan forverre seg. Reisearrangøren Ving opplyser at selskapet ikke har norske charterturister på øya.

Ifølge thailandske medier har myndighetene evakuert noen turister til templer som ligger høyere på øya en de verst rammede områdene.

- Vi vet at det er snakk om å evakuere turister til høyereliggende steder. Så langt er det ikke slike tiltak på gang for våre. De er rolige og har ganske stor forståelse for situasjonen, sier Moström.

- Ingen forteller oss hva som skjer, og Bangogk Airways er vanskelige. Vi har vært på flyplassen i hele går for å prøve å finne en flight, men det var kaos på flyplassen, sier den indiske Koh Samui-turisten Shyatto Raha til Bangkok Post.

På få dager har Sør-Thailand opplevd nedbør som sammenlignes med nedbørsmengden for et helt år, og minst åtte mennesker er døde som følge av uværet. Meterologene mener regnet vil fortsette i ytterligere fire-fem-dager.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media