Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turister evakueres fra skogbranner på turistøy

Nordmann i området: - Da jeg våknet i morges, var hele verandaen dekket av sot.

SER RØYKEN: Dette bildet er tatt i nærheten av byen Split, som ligger i nærheten av den populære turistøya Brac. Røykskyene fra skogbrannen synes tydelig i det fjerne. Foto: Privat
SER RØYKEN: Dette bildet er tatt i nærheten av byen Split, som ligger i nærheten av den populære turistøya Brac. Røykskyene fra skogbrannen synes tydelig i det fjerne. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 200 turister og innbyggere er evakuert fra områder på turistøya Brac i Kroatia på grunn av skogbranner. Røyken fra brannene er synlig helt bort til fastlandet.

Brac ligger like ved byen Split, og hele området er et populært reisemål for norske turister.

Eivind Rossbach Heier befinner seg i nærheten av Split, og kan tydelig se røyken fra brannene.

- Da vi våknet i morges, var hele verandaen dekket av sot, sier Rossbach Heier på telefon til Dagbladet.

Mange norske på øya I følge CBC jobbet brannvesenet i dag tidlig med å prøve å slukke brannene. 2300 hektar skog er hittil brent ned, ifølge kroatisk politi.

Det norske reiseselskapet Apollo har flere hoteller på øya, men ingen av de 234 norske Apollo-turistene er evakuert.

- Området med skogbrannene ligger rundt seks kilometer unna det nærmeste hotellet hvor våre turister bor. I tillegg forflytter brannen seg vekk fra området, sier daglig leder i Apollo, Leo Berbu til Dagbladet.

Mye røyk Da brannen startet, var den nærmere hotellene hvor de norske turistene bor. I tillegg ligger brannområdet ganske høyt oppe på øya, så røyken synes derfor godt fra hele området.

Apollo er derfor blitt kontaktet av en del bekymrede turister siden skogbrannen startet.

- Vi har fått en del henvendelser, særlig fordi røyken har syntes så godt. Derfor ser det nok litt farligere ut, sier Berbu.

Til sammen bor 155 norske turister på det Apollo-hotellet som ligger nærmest brannområdet, seks kilometer unna.

- Vil bli slukket I tillegg har Norwegian daglige flygninger til byen Split. Berbu mener derfor det er sannsynlig at det befinner seg flere nordmenn på øya.

- Ja, det vil jeg absolutt tro, sier han.

Klokka kvart på elleve i dag mottok Berbu en oppdatering fra kroatisk politi. De mener brannkorpset har brannen under kontroll, og at den vil bli slukket.