England

Turister flykter fra stinkende strand

Turister oppfordres til å unngå populær strand etter at det har hopet seg opp med «stinkende og slimete» tangmasser.

TANGSTANK: Ivrige badegjester flykter fra den populære stranda etter at det har hopet seg opp med illeluktende tang på stranda. Foto: Wikipedia/Edward Betts/ BY-SA 3.0
TANGSTANK: Ivrige badegjester flykter fra den populære stranda etter at det har hopet seg opp med illeluktende tang på stranda. Foto: Wikipedia/Edward Betts/ BY-SA 3.0 Vis mer
Publisert

En illeluktende haug med tang gjør at turistene holder seg unna stranda, Weymouth Beach. Likevel nekter bystyret i byen Weymouth, i grevskapet Dorset i England, å fjerne tangen, skriver Independent.

Den store massen av tang skylte opp på Weymouth Beach i løpet av mai, og den varme temperaturen i området fører nå til at det er en distinkt stank i området.

Gjester på stranda sier at de må vasse gjennom metervis med tang for å komme seg ned til vannet.

En mann skriver på Tripadvisor at han så barn som gråt fordi de ikke likte å gå i tangen.

En annen misfornøyd turist klaget over at «den tykke matten med råtten tang» har gjort det ellers blå og klare badevannet misfarget.

- Havet er brunt, det er fullt av små tangbiter som skyller i land, skriver hun.

En tredje strandturist omtalte stranda i mai som «stinkende og slimete».

Vil ikke fjerne tangen

Bystyret i Weymouth var raskt ute med å forsvare beslutningen sin om å ikke fjerne tangmassen.

- Vi anerkjenner at tang kan være skjemmende før det blir skylt ut i bukta igjen, men som ansvarlige for dette vakre og mangfoldige kystmiljøet har vi tatt en bevisst avgjørelse om å ikke rutinemessig fjerne noen dyr eller planter, sier en talskvinne fra kommunen i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer