Narkobande stormet luksushotell:

Turister flyktet for livet

I den meksikanske kystbyen Cancún utspilte det seg dramatiske scener torsdag.

DREPT: Flere narkobander inntok torsdag strandssonen til et luksushotell i Cancún og begynte å avfyre flere skudd. To personer mistet livet, og én er kidknappet. Foto: Shutterstock / NTB
DREPT: Flere narkobander inntok torsdag strandssonen til et luksushotell i Cancún og begynte å avfyre flere skudd. To personer mistet livet, og én er kidknappet. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste uka har den meksikanske høytida «De dødes dag» blitt feiret på et av Cancúns luksushoteller.

Torsdag ble festen imidlertid snudd på hodet da rivaliserende gjenger inntok femstjernershotellets strandsone og begynte å avfyre skudd.

Påtalemyndigheten i Quintana Roo, hvor Cancún ligger, anslår at omtrent 15 væpnede personer var involvert i sammenstøtet, som skal ha vært en konfrontasjon mellom to narkobander, skriver The Independent.

Flere personer ble truffet av skuddregnet, og én ble kidnappet og fraktet bort i båt, ifølge avisa.

Panikk

Hendelsen utløste panikk blant hotellets gjester og dets ansatte, som i all hast måtte flykte fra området. Flere vitner beskriver situasjonen som «kaotisk».

- Vi spilte volleyball på stranda da væpnede menn nærmet seg. Alle løp fra stranda og bassengområdet, skriver en Twitter-bruker.

- Mange falt på den våte bakken. Det var skikkelig glatt, sier et annet vitne, ifølge avisa.

Tidligere toppleder i NBS Universal, Mike Sington, var blant hotellgjestene som var til stede da dramatikken utspilte seg. Han sier til The Guardian at personalet hjalp alle gjestene i sikkerhet, og at de gjemte seg i et mørkt rom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer