Narkobande stormet luksushotell:

Turister flyktet for livet

I den meksikanske kystbyen Cancún utspilte det seg dramatiske scener torsdag.

DREPT: Flere narkobander inntok torsdag strandssonen til et luksushotell i Cancún og begynte å avfyre flere skudd. To personer mistet livet, og én er kidknappet. Foto: Shutterstock / NTB
DREPT: Flere narkobander inntok torsdag strandssonen til et luksushotell i Cancún og begynte å avfyre flere skudd. To personer mistet livet, og én er kidknappet. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Den siste uka har den meksikanske høytida «De dødes dag» blitt feiret på et av Cancúns luksushoteller.

Torsdag ble festen imidlertid snudd på hodet da rivaliserende gjenger inntok femstjernershotellets strandsone og begynte å avfyre skudd.

Påtalemyndigheten i Quintana Roo, hvor Cancún ligger, anslår at omtrent 15 væpnede personer var involvert i sammenstøtet, som skal ha vært en konfrontasjon mellom to narkobander, skriver The Independent.

Flere personer ble truffet av skuddregnet, og én ble kidnappet og fraktet bort i båt, ifølge avisa.

Panikk

Hendelsen utløste panikk blant hotellets gjester og dets ansatte, som i all hast måtte flykte fra området. Flere vitner beskriver situasjonen som «kaotisk».

- Vi spilte volleyball på stranda da væpnede menn nærmet seg. Alle løp fra stranda og bassengområdet, skriver en Twitter-bruker.

- Mange falt på den våte bakken. Det var skikkelig glatt, sier et annet vitne, ifølge avisa.

Tidligere toppleder i NBS Universal, Mike Sington, var blant hotellgjestene som var til stede da dramatikken utspilte seg. Han sier til The Guardian at personalet hjalp alle gjestene i sikkerhet, og at de gjemte seg i et mørkt rom.

- Jeg har aldri vært så redd. Helt skjelven, skriver han på Twitter.

POLITIET PÅ PLASS: Politiet var raskt på plass utenfor luksushotellet etter at de mottok meldinger om skuddveksling på stranda. Foto: Reuters / NTB
POLITIET PÅ PLASS: Politiet var raskt på plass utenfor luksushotellet etter at de mottok meldinger om skuddveksling på stranda. Foto: Reuters / NTB Vis mer

To døde

To personer døde i skuttvekslingen på stranda. De avdøde antas å være medlemmer av narkobandene, ifølge delstatspolitiet.

- Ingen turister ble alvorlig skadd eller kidnappet, skriver politiet på Twitter.

Hendelsen skjer bare få dager etter at to kvinnelige turister ble skutt og drept i en skuddveksling mellom gjengmedlemmer på en restaurant i feriebyen Tulum.

I etterkant av de brutale turistdrapene skal det ha blitt funnet et brev det lokale markedet i byen, ifølge The Guardian.

Brevet er signert av narkogjengen «Los Pelones», som skriver at skyteepisoden var «en advarsel, så dere kan se at vi mener alvor rundt virksomheten vår. Enten godtar dere det, ellers fortsetter vi å lukke ned steder slik vi gjorde med Mini Quinta». Brevet, som tilsynelatende er en advarsel om å utbetale utpressingskrav for beskyttelsespenger, avsluttes med en tydelig beskjed fra narkogjengen: «Det er oss som har kontrollen her».

Kartellene i Mexico har ekstremt mye makt, og siden 2006 har over 300 000 personer blitt drept i landets narkotikakrig, ifølge The Guardian. Til tross for at myndighetene i 2006 satte inn militæret i «krigen mot narkotika», har de ikke klart å stoppe kartellenes voldsutøvelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer