Turister i ferieparadiset får «husarrest» grunnet vold og kriminalitet

Alle biler til og fra St. James på Jamaica blir ransaket og folk kan bli stoppet for ransaking på gata.

PARADIS: Half Moon beach i Montego Bay på Jamaica er et paradis med sine kritthvite strender og varme, men Jamaica har også en dyster drapsstatistikk. Foto: Scanpix
PARADIS: Half Moon beach i Montego Bay på Jamaica er et paradis med sine kritthvite strender og varme, men Jamaica har også en dyster drapsstatistikk. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Myndighetene på Jamaica har erklært unntakstilstand i blant annet den populære turistbyen Montego Bay grunnet en økning i voldelig kriminalitet.

Ifølge Washington Post har politiet gitt turistene et midlertidig forbud mot å gå ut av rekreasjonsområdene.

Ifølge en pressemelding fra statsminister Andrew Holness kontor er det nå en unntaksstillstand med nulltoleranse for all kriminalitet i St. James-distriktet, som ligger i det nordvestlige Jamaica, nære feriestedet Montego Bay. Unntakstilstand er også erklært i St. Catherine-distriktet, som grenser til det karibiske hav i sør.

«Kriminalitet, vold og spesielt drap har økt i St. James-distriktet. Jeg har blitt rådet av sikkerhetsstyrkene om at nivået av kriminell aktivitet er av en slik natur og så omfattende at den er til fare for folks trygghet», uttalte statsministeren under en pressekonferanse torsdag.

- Tiden er nå inne for myndighetene på Jamaica å gjennomføre tiltak for å takle kriminaliteten. Lovlige tiltak som bevarer menneskerettighetene, skriver presidenten også på sin Twitter-konto.

Økning i drapssaker

Avisa Jamaica Gleaner rapporterte 12. juni i fjor at drapsraten i Jamaica hadde økt med 19 prosent siden januar samme år. Ifølge politiets statistikk hadde 693 mennesker blitt drept i øystaten i løpet av første halvår 2017.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer