Turisme og forurensning

Turister ødelegger korallrev - må stenge strand

Thailandske myndigheter har sett seg nødt til å stenge Maya Bay.

STENGES: Denne populære stranda i Thailand, Maya Bay, stenges fra midten av mai fordi korallrevene må reddes. Foto: NTB scanpix
STENGES: Denne populære stranda i Thailand, Maya Bay, stenges fra midten av mai fordi korallrevene må reddes. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Stranda, som i 2000 ble viden kjent i Hollywood-filmen «The Beach» med Leonardo DiCaprio, trenger en pause fra turiststrømmen.

Årsaken er at korallrevet utenfor stranda Maya Bay på øya Koh Phi Phi Lee står i fare for å bli totalødelagt, skriver nyhetsbyrået AP.

Stranda skal stenges i fire måneder i et forsøk på å begrense skadene på korallrevet. Allerede er store deler av revet ødelagt og marinbiologer rapporterer om at livet under vannoverflata er så godt som borte. Ifølge Sky News skal 80 prosent av korallene være døde.

- Øyer har et veldig skjørt økosystem som simpelthen ikke kan håndtere så mye folk, forurensing fra båter og strandhoteller, sier Thon Thamrongnawasawat, marinforsker og medlem av Thailands nasjonale komité for miljøutvikling, til Reuters.

Solkrem

Noen av årsakene til at korallrevene har blitt ødelagte, er på grunn av alle båtene som kaster anker i bukta, drivstoff fra båtene og søppel.

En annen kilde til miljøskadene, er bruken av solkrem. Ifølge Sky News kan rester av solkrem fra turistene som havnet i vannet være en delvis kilde til forurensning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer