POPULÆRT: Villa Parade har solgt overnatting i omkring tusen feriehus i Spania, Hellas, Portugal og USA, og hevdet i sin markedsføring å være Storbritannias tredje største innen utleie av feriehus.

Dagbladet er ikke kjent med hvorvidt selskapet har norske kunder, men Villa Parade er tidligere blitt anbefalt også overfor norske reisende - og Mallorca har i mange år vært et yndet reisemål for nordmenn. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
POPULÆRT: Villa Parade har solgt overnatting i omkring tusen feriehus i Spania, Hellas, Portugal og USA, og hevdet i sin markedsføring å være Storbritannias tredje største innen utleie av feriehus. Dagbladet er ikke kjent med hvorvidt selskapet har norske kunder, men Villa Parade er tidligere blitt anbefalt også overfor norske reisende - og Mallorca har i mange år vært et yndet reisemål for nordmenn. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Turister raser mot ektepar: - Skylder turister over 30 millioner, lever privat luksusliv

Flere tusen Mallorca-turister rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere tusen britiske sydenturister rammes av konkursen i selskapet Air Parade Ltd - bedre kjent under produktnavnet Villa Parade.

Villa Parade har solgt overnatting i omkring tusen feriehus i Spania, Hellas, Portugal og USA, og hevdet i sin markedsføring å være Storbritannias tredje største innen utleie av feriehus.

Dagbladet er ikke kjent med hvorvidt selskapet har norske kunder, men Villa Parade er tidligere blitt anbefalt også overfor norske reisende - og Mallorca har i mange år vært et yndet reisemål for nordmenn.

Ingen britiske medier har fått paret bak Villa Parade - Ian og Simone Sheekey - i tale. Firmaets hjemmeside er nå tatt ned.

Privat luksus Totalt skylder paret nå britiske reisende over 30 millioner kroner, men Daily Telegraph melder at paret, tross konkursen, tilsynelatende besitter store verdier privat:

Paret flyttet i fjor inn på en stor eiendom på bygda i Yorkshire - en eiendom verdt over ti millioner kroner. Paret eier videre to egne feriehus på Mallorca, verdt 15 millioner kroner til sammen - og utenfor eiendommen deres i Storbritannia sto det forrige uke parkert to Range Rovere.

På kundelista står blant annet Brian McLaughlin, tidligere sjef for musikkjeden HMV, og Williams, kostholdsrådgiver for det walisiske rugbylandslaget.

Rasende kunder Villa Parade har ifølge The Independent hatt flere rettsprosesser gående mot kreditorer, og delvis fått medhold - men er nå erklært konkurs og pålagt å betale det de skylder.

Ifølge Daily Mail har flere kunder hatt mistanke om at selskapet har solgt overnatting for store beløp - på feilaktige premisser.

Et ektepar opplevde eksempelvis å bli kastet ut av feriehuset sitt av politiet, fordi Villa Parade ikke lenger hadde tillatelse til å selge overnatting i huset.

POPULÆRE: Villa Parade var en svært populær ferietilbyder. Faksimile: Boomeranger.com
POPULÆRE: Villa Parade var en svært populær ferietilbyder. Faksimile: Boomeranger.com Vis mer