Mexico

Turister skutt og drept på restaurant

To kvinner fra Tyskland og India har blitt skutt og drept i et oppgjør mellom kriminelle gjenger i den populære turistbyen Tulum.

DREPT: Turister har blitt skutt og drept i det populære ferieparadiset Tulum i Mexico. Foto: Milosk50 / Shutterstock / NTB
DREPT: Turister har blitt skutt og drept i det populære ferieparadiset Tulum i Mexico. Foto: Milosk50 / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To utenlandske kvinner ble skutt og drept i en skuddveksling mellom gjengmedlemmer på en restaurant i den meksikanske badebyen Tulum. Tre andre utlendinger er skadet. Det opplyser myndighetene i Mexico torsdag.

Distriktsadvokatens kontor i delstaten Quintana Roo opplyser at kvinnene som er drept er fra Tyskland og India, mens de sårede er fra Tyskland og Nederland. Det skriver den danske avisa B.T.

Kontrollert av kartellene

Tulum, som ligger i den meksikanske delstaten, er kjent for sine gamle mayaruiner og turkise vann, og blir hvert år besøkt av tusenvis av turister. De siste åra har området imidlertid blitt kontrollert av kartellene.

- Det var et væpnet sammenstøt mellom kriminelle gjenger som selger narkotika, sier distriktsadvokatens kontor i en uttalelse.

Skytingen fant sted på en restaurant i sentrum av byen onsdag kveld. En av kvinnene ble drept på stedet. Den andre døde av skadene på et sykehus.

Ofrene ser ut til å ha blitt drept ved en tilfeldighet, da det ikke er bevis for at de hadde noen kriminelle forbindelser, ifølge Tulum-ordfører Marciano Dzul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer